L'Ajuntament aconsegueix una subvenció de 240.000 € per millorar la xarxa d'aigua

Dimarts, 26 de març de 2024 a les 00:00

L'objectiu és sectoritzar la xarxa per fer-la més eficient.

L'Ajuntament de Sentmenat confirma que li ha estat atorgada una subvenció de més de 240.000 € (dels 300.000 sol·licitats) per poder iniciar les tasques d'adequació de la xarxa de distribució de l'aigua potable al municipi. No és l'únic ajut demanat, per tant, es podrien augmentar al llarg de l'any els recursos destinats a la millora de la instal·lació.

L'objectiu de l'actuació és sectoritzar la xarxa, és a dir, subdividir-la en trams més curts però interconnectats entre ells, per poder assegurar un millor control del flux d'aigua i gestionar d'una forma més eficient els nivells de pressió. L'estat de sequera ha fet evident la necessitat de controlat i optimitzar el consum d'aigua. Per aconseguir-ho, és imprescindible regular les pressions a què se sotmet la xarxa d'aigua potable, i més concretament, l'anomenada "xarxa en baixa", és a dir, la que porta l'aigua des dels dipòsits fins a les llars i indústries.

Les diferències d'alçada de la xarxa, sigui per l'orografia del terreny o per les alçades dels edificis, fa que les pressions variïn segons el tram. La sectorització de la xarxa permetrà tenir un control més precís i detectar les fuites que pot haver-hi en cada zona, així com possibles fraus o consums elevats. Els sistemes de telegestió faran el control i la mesura a distància per detectar qualsevol situació de malbaratament.

La subvenció facilitarà l'inici de les tasques de millora, a l'espera de rebre més recursos per aconseguir una xarxa d'aigua potable segura, sense fuites i de qualitat.

Darrera actualització: 26.03.2024 | 15:25