La variant de Sentmenat avança amb l’estudi informatiu de la Generalitat

Divendres, 11 de juny de 2021 a les 00:00

El projecte de la variant es troba en fase d’estudi informatiu, adjudicat per la Generalitat de Catalunya a una consultora amb un contracte de 10 mesos, amb l’objectiu d’analitzar el millor recorregut i les possibles alternatives, així com un estudi d’impacte ambiental que serà sotmès a informació pública un cop acabat.

El dimarts 1 de juny, l'alcalde Marc Verneda i els regidors Jaume Carbonell i Brigitte Navarrete es van reunir telemàticament amb el director general d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, sr. Xavier Flores, el subdirector general Programació i Execució, sr. Pedro Malavia i la responsable de l’estudi ambiental, sra. Meritxell Domenech, per tractar l’estat del projecte de la variant. A més a més, a la reunió hi va poder participar una representació de la societat civil encapçalada pel sr. Toni Altaió de l’ADENC. 

Impulsar aquest projecte és una de les principals preocupacions per part del consistori degut a les problemàtiques que causa la congestió i el deteriorament de la via principal del municipi. El passeig Anselm Clavé és la via principal del municipi no només pels cotxes i els camions, sinó també pels vianants, és per això que es vol pacificar per evitar més accidents i millorar la convivència reduint el soroll i la contaminació que provoquen els vehicles. A més a més, la variant suposa una infraestructura que millorarà la circulació dels vehicles al polígon industrial, fet que incidirà en el desenvolupament del municipi.

Per part del consistori es va traslladar a la Direcció General d'Infraestructures de Mobilitat la preocupació vers l’impacte mediambiental de la variant i es va demanar màxima atenció en aquest aspecte. També es va posar de manifest la no necessitat, a dia d’avui, de la variant nord entre Castellar del Vallès i Caldes de Montbui, i centrar tots els esforços en la variant sud entre Polinyà i Caldes de Montbui connectant-la amb la zona industrial de Can Clapers.

Des de l’ADENC es va mostrar també la preocupació per la traça i l’impacte mediambiental del dibuix de la variant. Per part del director general d’Infraestructures de Mobilitat es va manifestar que hi haurà futures reunions de coordinació un cop acabat l’estudi informatiu i que s’actuaria amb el màxim consens de les parts. Tot i que l’obra de la variant no serà una realitat a curt termini, ja que posteriorment a l’estudi informatiu caldrà realitzar el projecte executiu, pressupostar les obres i licitar-les, el govern municipal està fent les passes adequades per poder avançar i que sigui una realitat en el futur.

Per últim, l’alcalde va demanar solucions en dos punts crítics del municipi com són: per una banda, l’enllaç de la carretera de l’urbanització de Pedrasanta i Can Canyameres i, per l’altra, la millora de l’accés a Can Vinyals. En aquest sentit es va acordar realitzar una nova reunió per poder solucionar aquestes problemàtiques i seguir parlant del traçat de la variant.

En aquest enllaç podeu accedir a tota la informació referent a la contractació de serveis per a la redacció de l'estudi informatiu.

Darrera actualització: 11.06.2021 | 09:59