La responsabilitat davant la pandèmia impedeix rematar l’estiu cultural

Dimecres, 26 d'agost de 2020 a les 16:30

Sentmenat ha recuperat l’activitat cultural estival amb gairebé una setantena de propostes d’allò més variades i per a tots els públics que ja arriba a la seva fi. Malauradament l’aparició de nous brots de COVID-19 i les limitacions socials imposades han fet que per tal d’evitar un risc major de contagis, l’Ajuntament es vegi obligat a anul·lar els actes de la Festa Major en Moviment.

A finals de maig l’Ajuntament va anunciar que la Festa Major d’enguany s’ha reinventat oferint una potent programació cultural durant tot l’estiu que ha comprès diferents disciplines artístiques com la música, el teatre, la literatura, el cinema, etc. Des del Departament de Cultura i Festes es fa una valoració molt positiva de l’èxit assolit, tant pel nombre d’assistents als actes com per la qualitat dels mateixos. L’any vinent es tractarà de repetir el format que tant ha agradat a petits i grans, amb la col·laboració de les entitats que l’han fet possible.

Pel que fa a la imminent celebració dels actes itinerants programats pels dies 4, 5 i 6 de setembre, l’Ajuntament els ha hagut d’anul·lar per prudència i responsabilitat, prioritzant en primer lloc la salut de les persones. Les últimes mesures extraordinàries decretades pel Govern de la Generalitat en que es prohibeixen les trobades socials de més de 10 persones, entre d’altres limitacions, fa impossible la celebració dels actes multitudinaris de Festa Major.

Així doncs, no es podrà realitzar el RodaBarrakes ni RodaBarraketes organitzat per la Festa Major Jove. De la mateixa manera queda anul·lat l’espectacle infantil de carrer “Rats!” i la cercavila de cultura popular organitzada per la colla de Geganters, Grallers i Capgrossos i els Bastoners. Tampoc seran possibles els lluïments de foc i la tronada de fi de festa a càrrec de la Colla de Diables Sentcremats. Si la situació sanitària ho permet, es preveu organitzar una Festa Major d’Hivern per Sant Menna on hi tinguin cabuda les activitats que s’han hagut de cancel·lar.

L’Ajuntament vol fer un agraïment a totes les entitats que fan possible cada any la Festa Major i a tots i totes les sentmenatenques per la comprensió, doncs el més important és la salut de tothom.

Darrera actualització: 26.08.2020 | 13:37

Imatges

Estiu Cultura a Cal Milionari