La Regidoria de Serveis Socials començarà la implementació de la metodologia MASE

Divendres, 6 de novembre de 2020 a les 00:00

El dia 20 d’octubre passat, des de la regidoria d’acció social es va participar en la primera sessió del curs online "MASE: Mesures Alternatives a la Sanció Econòmica", organitzat pel Servei de Convivència, Diversitat i Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona, i es treballarà per a començar implementar algunes mesures de la metodologia a les pràctiques qüotidianes. 

Els objectius del curs, que té una durada de 20 hores són:

  • Presentar que són les Mesures alternatives a la sanció econòmica i quins són els seus principals requisits.
  • Definir quin són els principis que regeixen les Mesures Alternatives a la Sanció Econòmica.
  • Exposar el marc jurídic en l’aplicació de les mesures alternatives a la sanció econòmica.
  • Exposar el procediment administratiu en l’aplicació de les mesures alternatives a la sanció econòmica.
  • Emmarcar les ordenances municipals de convivència i civisme en el marc de les MASE.
  • Aprofundir en la implementació de les MASE.
  • Conèixer i compartir estratègies per articular les mesures alternatives a la sanció econòmica,

Ens el darrers anys, la majoria dels municipis de la demarcació de Barcelona han impulsat l’aprovació d’ordenances municipals que regulen l’àmbit de la convivència i el civisme, tal i com s’ha fet també a Sentmenat.

Un dels aspectes centrals de les ordenances és la introducció de mesures alternatives a la sanció econòmica com a eina per promoure la convivència ciutadana des la corresponsabilitat, el respecte als espais comuns i públics, així com el sentit de pertinença, compromís i participació al municipi.

L’ajuntament de Sentmenat té la voluntat de desenvolupar una actuació no només reactiva sinó també proactiva de les mesures alternatives. Motiu pel qual s’ha iniciat aquest curs amb la intenció de rebre la orientació tècnica necessària des de la Diputació de Barcelona, per poder iniciar des del nostre municipi la redacció i implementació de les mesures alternatives a la sanció econòmica, a través dels recursos existents al nostre municipi.

Darrera actualització: 06.11.2020 | 15:30