La Generalitat de Catalunya licita el projecte de l’Escola Les Filadores

Dimarts, 17 de maig de 2022 a les 00:00

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa la licitació per la redacció del projecte bàsic i executiu i la posterior execució de les obres per la construcció de la nova Escola Les Filadores de Sentmenat, per una línia d’infantil i primària.

El pressupost de licitació és de 6.808.971,71 amb IVA inclòs dels quals s’inclou per una part la redacció del projecte (397.403,41 euros Iva inclòs) i l’execució de les obres (6.329.087,65 euros).

Els treballs anirien en dues fases, per una part, la primera constaria de la construcció de l’edifici d’infantil, primària, administració i la cuina i menjador i la fase dos que constaria de l’edifici del gimnàs-sala polivalent i vestidors i les pistes esportives exteriors.

El termini d’execució de la redacció del projecte i de la construcció serà com a màxim de dos anys i 4 mesos. Estarà situada a un solar cedit per l’Ajuntament al passeig de la Torre Roja.

El nom d’aquest nou centre es va triar en un procés participatiu engegat per l’Ajuntament el desembre de 2020 per a trobar de manera consensuada i amb la participació de la ciutadania un nom adient i representatiu per a la nova escola de Sentmenat. Dels 455 vots recollits Les Filadores va ser el nom que va obtenir-ne més (un 39,46%), un clar homenatge a totes aquelles dones que amb el seu esforç van contribuir a tirar endavant una indústria fonamental a Sentmenat, avui el fil simbolitza l'inici d'una xarxa que teixirà un gran futur pels nens i nenes del nostre poble.

Darrera actualització: 17.05.2022 | 17:13