Instal·lació de 1.236 noves llumeneres de tecnologia LED

Divendres, 7 d'octubre de 2016 a les 12:57

Les actuacions responen als criteris d'eficiència energètica en instal•lacions d’enllumenat exterior establerts a la normativa vigent

El pròxim dilluns 10 d'octubre, l'empresa adjudicatària del manteniment i conservació de l’enllumenat públic de Sentmenat RUBATEC S.A iniciarà els treballs d'instal'lació de 1.236 noves llumeneres més eficients de tecnologia LED, i la substitució de 1.457 canvis d’equip i làmpada de Vapor de Sodi d’Alta Pressió per altres de menor consum i més prestacions lumíniques.

Amb l'execució d'aquestes actuacions es dóna compliment a la normativa vigent, en matèria d’eficiència energètica de l'enllumenat públic: Real Drecret 1890/2008 d’eficiència energètica en instal•lacions d’enllumenat exterior, i al Nou Reglament 190/2015 de la protecció del medi nocturn.

Aquestes accions comportaran una sèrie de beneficis pel municipi de Sentmenat, tant des del punt de vista ambiental (reducció de la contaminació lumínica i ajust dels nivells lumínics a la normativa vigent, a favor d'un model més sostenible i responsable) com des del punt de vista econòmic (estalvi de consum energètic). Així mateix, amb aquesta actuació el municipi disposarà d’un enllumenat públic urbà completament modern, nou i més eficient des del punt de vista energètic.

S’espera que, un cop realitzades totes les actuacions d’eficiència energètica previstes, les instal·lacions d’enllumenat públic exterior del municipi de Sentmenat presentin un consum energètic anual de 408.000 kWh/any, que suposarà un estalvi per a l’Ajuntament de més d’un 74%, respecte al consum energètic actual.

Darrera actualització: 07.10.2016 | 12:58