Humana dóna una nova vida a 35 tones de tèxtil usat a Sentmenat

Dimecres, 6 de febrer de 2019 a les 00:00

Humana recupera 35 tones de tèxtil usat per a donar-les una finalitat social, un 9,4% més respecte l’any anterior i confirma que la fracció tèxtil té un pes creixent en la transició cap a l’economia circular a pobles com Sentmenat.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, ha recuperat 35.298 kg de tèxtil usat a Sentmenat al 2018, un augment del 9,4% respecte a l’any anterior (32.265 kg).

Aquestes donacions equivalen a 73.000 peces de roba recuperades que tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge.

Les peces procedeixen dels contenidors on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzem i als quals Humana dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans.

La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a l'estalvi de recursos naturals, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les més de 16 tones recollides de gener a juny representen un estalvi de 51 tones de CO2 a l’atmosfera, cosa que el planeta agraeix.

Darrera actualització: 07.02.2019 | 13:59