Es presenta el pla Estratègic comarcal en atenció integrada social i sanitària de les persones grans i dependents 

Dijous, 22 de febrer de 2024 a les 00:00

El passat 20 de febrer l'alcaldessa de Sentmenat, Montserrat Rueda, com a presidenta del plenari de l'àrea bàsica de serveis socials del Consell Comarcal del Vallès Occidental va presentar el pla Estratègic en atenció integrada social i sanitària de les persones grans i dependents als 11 municipis de la comarca que conformen l'àrea bàsica. El regidor de serveis socials, Jordi Gilgado, també hi ha assistit.

El Pla vol garantir la prevenció i els elements de cura, atenció, acompanyament i apoderament necessaris perquè les persones puguin romandre al seu domicili amb la implementació de noves tecnologies.

Les diferents accions previstes pretenen desenvolupar un model d'atenció innovador centrat en la persona que parteixi de la prevenció garantint una atenció integrada social i sanitària que incorpori les noves tecnologies, promovent el paradigma de la cura i el suport mutu en l'àmbit comunitari.

El Pla preveu accions en tres línies estratègiques:

  • Mirada holística de la persona: avançar en l'atenció integrada social i sanitària, des de l'atenció centrada en la persona, incorporant elements d'entorn i serveis de proximitat.
  • Innovació i noves tecnologies: avançar en la innovació i la implementació de noves tecnologies que facilitin una atenció a les persones grans en situació de dependència.
  • Governança i responsabilitat social corporativa: elaboració de l'estratègia de governança i lideratge per tal d'implementar el model d'atenció integrada social i sanitària.

Una de les actuacions del Pla és l'elaboració de la diagnosi de la Participació Sociocultural de les Persones grans a l'Àrea Bàsica Comarcal de Serveis i el Pla d'acció en l'àmbit d'envelliment actiu. Avui, la cap del Servei de Convivència, Diversitat i Cicle de Vida de la Diputació de Barcelona, Marta Solé, i el Cap del Servei de consultoria i projectes d'envelliment de la Fundació Salut i Envelliment de la UAB, Toni Rivero, han presentat al Plenari els resultats de la diagnosi, elaborada amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Les línies estratègiques que apunta aquesta diagnosi seran la base per l'elaboració del Pla d'acció en l'àmbit de l'envelliment actiu.

 

Darrera actualització: 21.02.2024 | 21:17