Els centres educatius de Sentmenat preparats amb el protocol d'actuació davant possibles casos de coronavirus

Dimarts, 22 de setembre de 2020 a les 17:30

Davant de l'amenaça de possibles casos per COVID-19 a Sentmenat, els centres educatius del municipi s'han organitzat durant tot l'estiu amb les mesures adients, com les entrades i sortides en horaris i zones diferenciades, la creació de grups bombolla per reduir el fluxe de contactes amb les mínimes persones possibles, l'adequació dels d'espais i l'indicació dels recorreguts. A més tenen activats els protocols d'actuació davant de possibles casos positius des del primer dia de curs.

En quant al protocol d'actuació davant de possibles casos, qui en té la competència és el Servei de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergències de Salut Pública al Vallès Occidental i Vallès Oriental de la Generalitat de Catalunya, que en cas de detectar-se un cas sospitós activa un circuit que permet el seguiment del cas i la identificació i seguiment de contactes estrets.

L'Ajuntament de Sentmenat i els Centres Escolars no tenen competències en la gestió dels casos i resten pendents de les ordres del Servei de Vigilància Epidemiològica per a fer qualsevol tipus d'actuació.

Es demana la col·laboració de la ciutadania per tal d’abordar aquestes situacions epidemiològiques sota un criteri sanitari. La detecció, ràpida identificació i l'aïllament dels contactes estrets és fonamental per mantenir el control de la pandèmia.

Darrera actualització: 22.09.2020 | 17:44