El primer any de recollida de Porta a Porta a Sentmenat ha permès assolir el 87% de recollida selectiva al municipi

Divendres, 2 de juny de 2023 a les 00:00

El president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i alcalde de Matadepera, Nil López, va visitar el municipi de Sentmenat per fer balanç del funcionament del sistema de recollida de residus Porta a Porta un any després de la seva implantació, junt amb l'alcalde Marc Verneda i la tinent d'alcalde, Brigitte Navarrete.

Aquesta xifra representa un salt considerable respecte les dades de recollida de l'any 2021 quan es va poder recollir separadament el 45% de les deixalles. De fet, s'ha pogut reduir la fracció resta no separada fins als 444.408 quilos, menys d'una cinquena part de la generada l'any 2021: 2.438.360 quilos.

El president del Consorci ha destacat "l'esforç dels veïns i veïnes de Sentmenat que ha permès fer aquest important salt en la recollida selectiva fent possible beneficis en la gestió del servei i en l'impacte ambiental. També s'ha fet una rellevant tasca a favor dels Objectius de Desenvolupament Sostenible".

La destacada reducció de la fracció resta ha disminuït també la despesa en el seu tractament fet que fa viable assumir l'increment del cost del servei. També s'ha incrementat la recollida d'orgànica: s'han més que duplicat les tones recollides. L'obligatorietat d'utilitzar bossa compostable ha fet que també hagi millorat la qualitat del residu recollit i, per tant, la despesa del tractament del residu també hagi disminuït.

Darrera actualització: 02.06.2023 | 11:50