El Consell Comarcal celebra 30 anys de gestió amb un agraïment a totes les persones que ho han fet possible

Dimarts, 17 de juliol de 2018 a les 08:00

L’acte del 30è aniversari del Consell Comarcal del Vallès Occidental va tenir lloc el passat mes de maig a la seu comarcal. Va ser una trobada entranyable del món local comarcal i un agraïment a totes les persones que han format part d’aquest Consell i dels ajuntaments vallesans al llarg dels darrers 30 anys.

Hi van assistir alcaldes i alcaldesses de la comarca, així com les persones que al llarg dels 30 anys d’història han estat consellers o conselleres i han format part d’una manera o altra de l’ens. També van assistir representants d’entitats de la comarca i treballadors/es i extreballadors/es de la institució.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, va parlar sobre els inicis de l’ens, que es va crear com “una nova administració que servís com a punt de trobada i de referència de tots els ajuntaments de la comarca per tal de coordinar, consensuar, i treballar conjuntament per tot el territori sense fer diferències”. Aquesta, va manifestar, és la força del Consell, que ha permès que durant aquests anys s’hagi convertit en un referent en programes socials, ha treballat al costat d’agents socials i econòmics  i ha permès crear nous instruments de gestió.

La benvinguda va anar a càrrec de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa. L’acte va comptar amb la intervenció del primer president del Consell Comarcal que resta en vida, Oriol Civil, qui va ser president de 1991 a 1995. També va realitzar una intervenció la gerent del primer mandat del Consell, Isabel Rueda, que va ser al Consell de 1988 a 1991 i va treballar al costat del primer president, Antoni Farrés, en l’engegada de la institució. Posteriorment es va realitzar una tertúlia amb diferents exconsellers i exconselleres comarcals de diferents mandats, moderada per la periodista vallesana Cristina Herranz.

La trobada va finalitzar amb una degustació de productes de la comarca a l’exterior de la seu comarcal: mongetes de Can Casamada amb botifarra servida per un dels restaurants de Cuina Vallès, fuet de sabors de Sentmenat, botifarra de músic de Terrassa, pa de Castellar del Vallès, oli d’Ullastrell, coca de Sant Quirze del Vallès i vins de Castellbisbal.

30 anys d’història 

Aquest 2018 es commemora el 30è aniversari de la constitució del Consell Comarcal del Vallès Occidental. L’aprovació de la Llei 6/1987 de l’Organització Comarcal de Catalunya va significar la creació de la comarca com una divisió territorial pròpia, com a element de la modernització de l’administració local i com a element potenciador de la capacitat de gestió dels municipis. Va significar un pas més en el restabliment de la democràcia al nostre país.

Al Vallès Occidental, el Consell Comarcal es va constituir el 9 de març de 1988 en un acte celebrat al Teatre Municipal de la Faràndula de Sabadell, per donar resposta a la necessitat d’organització comarcal i per continuar les tasques que havia iniciat la Mancomunitat Intermunicipal Sabadell - Terrassa. El 8 d’abril de 1988 s’aprova l’acta de la sessió de Constitució amb la celebració del primer Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental i s’inicia l’activitat de l’ens.

Darrera actualització: 17.07.2018 | 08:52