Coneix el protocol pels casos de tórtores mortes en espais públics i domèstics

Dilluns, 14 d'octubre de 2019 a les 00:00

Durant els últims dies, les tórtores han esdevingut víctimes d'un brot del virus de Newcastle que ha provocat la mort de diferents exemplars en espais públics i domicilis particulars.

Des de l'Ajuntament es vol deixar clar que es tracta d'un virus que no afecta a les persones, sinó que només actua sobre aquest tipus d'animals i, una vegada contractat el servei que ha de realitzar la incineració dels animals morts, es dóna a conèixer el protocol definit pels Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya en cas de trobar-se amb algun exemplar de tórtora morta:

RECOLLIDA D’AVISOS PER PART DE LA CIUTADANIA, ENCARREGATS D’EQUIPAMENTS I CENTRES ESCOLARS.

En cas de rebre qualsevol avís es posarà en coneixement, prèvia recollida de les dades de localització (nom, cognoms, adreça i telèfon), de l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

L’Oficina d’Atenció Ciutadana avisarà al responsable de la deixalleria que disposarà el necessari per anar a fer la retirada i portar-les a la Deixalleria, un cop al dia, s’hauran de portar al centre d’incineració ubicat a Polinyà.

En el cas que per part de qualsevol treballador o per avís dels ciutadans es detectin en espais públics, caldrà seguir el mateix protocol.

Important: Cal recomanar per protocol que no es toquin els animals morts fins que el encarregats de retirar-los facin la recollida.

Darrera actualització: 14.10.2019 | 10:14