Comencen les obres de millora de les parades de bus a la B-142 d'accés al barri de Can Vilar

Dilluns, 10 de gener de 2022 a les 00:00

Aquest dilluns 10 de gener han començat les obres de millora per adequar les parades de bus situades al PK 8,830 a banda i banda de la carretera B-142, a Sentmenat. Durant les obres es regularà el trànsit amb pas alternatiu mitjançant un semàfor provisional durant tot el dia. Els treballs tenen termini d’execució de dos mesos i mig.

Aquestes obres, que executa la Diputació a petició de l'Ajuntament de Sentmenat que va sol·licitar la subvenció, són la segona fase d’un conjunt de millores d’accés al barri de Can Vilar que van engegar-se a finals del mes de novembre. El projecte inicial de la millora de la parada es va haver de refer, degut a que no complia la norma de seguretat del pla de protecció civil. Té un import d’adjudicació de 48.396 euros, en que una part la paga l'Ajuntament i l'altre la paga i executa la Diputació. 

L’actuació consisteix en construir una mitjana i les voreres pertinents d’accés a les parades de bus per facilitar el creuament als usuaris del transport públic. També suposarà una millora de les condicions de seguretat i accessibilitat dels usuaris del bus de les dues parades situades en aquest tram de via, mitjançant la reducció de la velocitat de circulació dels vehicles en aquest àmbit a 50 Km/h i la millora de les condicions de seguretat i accessibilitat en el creuament de la calçada.

Així mateix, es reforçarà la senyalització en ambdós sentits de circulació i es reduirà l’amplada dels carrils al llarg de la mitjana central. L’obra civil també inclou la construcció de rases i la col·locació de tubs i arquetes per a la instal·lació de dues noves lluminàries en aquest punt de la carretera.

Darrera actualització: 14.10.2022 | 12:02

Imatges