Canvis en les seus electorals del 14F d'acord amb els protocols de PROCICAT

Divendres, 29 de gener de 2021 a les 00:00

Davant la situació excepcional com l’actual pandèmia de la COVID-19 i per tal d’assegurar que tota la ciutadania pot exercir el seu dret a vot el proper 14 de febrer, l'Ajuntament ha organitzat un procés de votació que garanteix la seguretat dels electors i dels membres de les meses seguint els protocols sanitaris establerts. D'entre les novetats presentades, en destaca l’ús del Teatre del Coro i el Pavelló 1r de Maig com a nous espais electorals, en substitució dels centres educatius de Can Sorts i Sentmenuts.

Una de les majors amenaces era el control dels espais i de la seva ventilació, és per això que una de les novetats presentades ha estat el canvi de dos dels espais electorals que se solien utilitzar, per tal de garantir la seva seguretat. Enguany, els votants que abans votaven a l’Escola Can Sorts, ho faran al Teatre del Coro i, els qui ho feien a l'Escola Bressol Sentmenuts ara ho faran al Pavelló Primer de Maig. Aquests nous espais electorals ofereixen uns espais amb major extensió i unes entrades i sortides diferenciades per garantir el mínim contacte entre les votants. A més, amb la ubicació d'aquests nous espais electorals, s’evitarà el volum de persones accedint a recintes escolars, fet que podia comportar un risc pels infants que hi assisteixen l’endemà de les eleccions.

Pel que fa als electors que votin al Pavelló 1r de Maig, entraran pel Passatge Escoles i sortiran pel Passeig Anselm Clavé. El mateix Passeig pel qual entraran els votants del Coro i sortiran pel passeig Mestre Josep Duran.

Les altres tres seus electorals del municipi, el Local Social de Pedrasanta, el Pavelló Tèxtil Besòs i la Sala Ecus també seran reorganitzades establint circuits de sentit únic que evitin haver de retrocedir per sortir, i també el creuament de persones.

Podeu observar el plànol de la relació entre habitatges i seu electoral.

A més a més, l’Ajuntament ha assignat un conserge municipal a cadascuna de les 5 seus electorals per vetllar perquè es compleixin totes les mesures de seguretat.


NOTIFICACIÓ DEL LLOC DE VOTACIÓ A LA CIUTADANIA

Finalment, es notifica que durant els dies vinents els ciutadans rebran a casa la notificació de l'INE on consta el seu cens i el col·legi electoral i mesa que els toca votar. Tanmateix, es recorda que les persones interessades es poden adreçar a l'OAC o a la Seu Electrònica de l'Ajuntament per la consulta del CENS i del col·legi o mesa electoral, tot i que el termini per reclamar ja va finalitzar, tal com es va notificar al web de l'Ajuntament.


RECOMANACIONS A L’HORA D’ANAR A VOTAR

Es recomana a la ciutadania votar segons una distribució de franges d’acord a la situació sanitària personal. El seguiment d’aquestes indicacions no és obligatori i s’apel·la al sentit comú, la bona voluntat i la responsabilitat de cada persona fer-ne seguiment en benefici de la seguretat sanitària. 

La distribució dels votants per franges és la següent: 

  • Els col·lectius de risc votaran preferentment durant les 3 primeres hores de la jornada electoral, és a dir, de les 09.00h a les 12.00h. 

  • Els votants no pertanyents als col·lectius de risc votaran preferentment a la franja de les 12.00h a les 19.00h. 

  • Els col·lectiu de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos– votaran durant la darrera hora de la jornada electoral, és a dir, de les 19.00h a les 20.00h.

 

Es recomana dur el vot preparat de casa per votar en aquest torn a fi i efecte de minimitzar el temps d’estada dins el local electoral així com evitar tocar qualsevol tipus de material. 

 

Finalment, s'adjunta el plànol del cens i el seu espai electoral:


 

 

 

Darrera actualització: 01.02.2021 | 12:46