Campanya de vacunació contra la grip, la Covid i la bronquiolitis

Divendres, 17 de novembre de 2023 a les 00:00

Es vacunarà per primera vegada els nadons menors de sis mesos contra la bronquiolitis.

L'Ajuntament de Sentmenat s'afegeix a la campanya del Departament de Salut "La millor defensa és un bon atac", pensada per incentivar la vacunació que permeti prevenir la grip, la Covid i la bronquiolitis. El departament recorda que la vacunació és una manera òptima de protegir els grups de risc d'aquests virus estacionals propis de la tardor i l'hivern.

Salut recomana la vacunació contra la grip i la Covid-19 a col·lectius en situació més vulnerable davant els virus, com són les persones majors de 60 anys, algú que pateix una patologia crònica o la persona que els cuida, les dones embarassades o el personal que treballa en centres sanitaris, bombers, protecció civil o cossos de seguretat. El mateix departament aconsella que es vacunin només contra la grip les persones que fumen, que treballen al món educatiu o en el sector d'explotacions avícoles o porcines, els nadons d'entre 6 mesos i 5 anys, i els infants i adolescents d'entre 5 i 18 anys que reben tractament d'àcid acetilsalicílic.

Bronquiolitis

Enguany, Salut immunitzarà per primera vegada els nadons menors de sis mesos davant la bronquiolitis (VRS). És una mesura que protegirà les criatures del virus respiratori sincicial i reduirà la pressió assistencial i els ingressos hospitalaris. Els nadons nascuts entre l'abril i el setembre de 2023, es vacunen al CAP.

Demana cita per vacunar-te a La Meva Salut, al web citasalut.gencat.cat o al teu CAP. Més informació a canalsalut.gencat.cat.

 

Darrera actualització: 16.11.2023 | 21:35