Caminada de la secció excursionista de la Societat Coral

Dijous, 14 de setembre de 2023 a les 00:00

Els caminaires de la Societat Coral convoquen una vegada més a la gent de Sentmenat per participar en aquesta caminada que es portarà a terme el 24 de setembre.

El proper 24 de setembre tindrà lloc una nova caminada organitzada per la secció excursionista de la Societat Coral, aquest cop serà de Roda de Ter a Sau.

L’etapa 8 enllaça Roda de Ter i la presa de Sau.

L’etapa travessa els municipis de Roda de Ter, les Masies de Roda, Tavèrnoles i Vilanova de Sau, a Osona.
Roda de Ter: L'emplaçament primitiu d'aquesta població es troba a la península de l'Esquerda, que actualment pertany al municipi de les Masies de Roda. En aquest punt hi hagué un assentament ibèric que arqueològicament pot recular-se fins al s.VIII aC. Aquest primer assentament va cobrant importància i a la primera meitat del s.IV aC ja s'hi basteix una potent muralla defensiva, fou abandonat a partir del segle I aC. Al s.IX, en aquesta mateixa península s'hi establiria una fortificació carolíngia destinada a controlar els avenços de les tropes musulmanes des del sud de la península Ibèrica. Aquesta fortificació fou destruïda durant la Revolta d'Aissó. També a les Masies de Roda s'hi troba el monestir de Sant Pere de Casserres, que data del segle XI. Actualment està restaurat i es pot visitar. 
Sant Romà de Sau / Embassament de Sau: Sant Romà és una entitat de població de Vilanova de Sau. L’antic nucli de població va ser abandonat pels seus habitants i submergit sota les aigües de l’embassament de Sau construït el 1962. Els orígens de Sant Romà són del segle X. El 1857 hi vivien més de 1.000 persones. En el moment de l’abandonament del poble només hi vivien unes 300 persones. L’església de Sant Romà té el rècord de ser l’església més antiga en peu dins l’aigua. L’embassament de Sau, juntament amb els de Susqueda i el Pasteral, té la funciço de reglar l’aigua del Ter i abastar l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Girona i la Costa Brava. 

Els caminaires animen a tots els veïns i veïnes de Sentmenat a participar a la propera edició d'aquesta especial caminada, així com a la resta d'excursions programades per la secció excursionista.

Darrera actualització: 14.09.2023 | 11:24