Arriba el Balla Vallès! El festival de Dansa de Sentmenat del 17 al 19 de juny

Divendres, 20 de maig de 2022 a les 00:00

Neix un festival dedicat a la dansa a Sentmenat amb l'esperit d'apropar-la al territori, amb espectacles de companyies o artistes professionals i amateurs, que amb rigor d'investigació i creació ens presenten les seves darreres coreografies.

El festival Castell de Sentmenat pretén donar a conèixer la creació, la dansa d'arrel, la contemporaneïtat, noves propostes que ens ajudin a endinsar-nos dins de la dansa, que ens faci ballar el cor i qui sap si també el cos.

S’inicia aquesta primera edició amb l'objectiu de consolidar aquest punt de trobada de la creació i l'arrel tradicional del Vallès. Tots els espectacles seran al Teatre del Coro excepte un que serà gratuït en el marc incomparable del Castell de Sentmenat.

El Coro, amb el suport de l’Ajuntament de Sentmenat, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya organitza aquest festival artístic.

 

Com comprar la teva entrada?

A la taquilla del Coro de dilluns a divendres de 17:00 a 20:00 i a Entrapolis https://www.entrapolis.com/ca/widgets/pass/list/226/. També hi ha l’opció de comprar abonaments per veure els 4 espectacles.

  • Divendres 17 a les 21:00, Teatre del Coro. EN5D de l’ Esbart Ciutat Comtal. Com si es tractés del batec del nostre cor, la part més orgànica de la música, la pulsació, serà la que condueix l'espectacle. És dins aquesta part tan vital on s'originen els ritmes i els punts que ens evoquen a la dansa tradicional catalana.

 

  • Dissabte 18 a les 18:00, Teatre del Coro. Rastres: el mapa de la memòria de MSV DANSA és un recorregut de la memòria corporal. Un viatge en què descobrim els cossos que habiten en un mateix cos, que recorden i parlen d'experiències ja viscudes, deixant-nos el mapa d'un paisatge en què s'hi allotgen sons, imatges i paraules. REM222 de MSV DANSA Moltes persones, llocs, veus, sorolls, quina hora és?,           riures, crits, converses, olors, cançons, incomoditat, quina gana, molt a dir i molt a escoltar. Com transformar els pensaments en moviment? I si poguéssim veure'ls?

 

  • Dissabte 18 a les 21:00, Teatre del Coro. Blowing de MÚCAB DANS. Ara mateix, en el món, en aquest precís moment, deuen estar volant milions i milions de desitjos que volen fer-se realitat. Demanem desitjos de moltes maneres diferents; bufant les espelmes el dia del nostre aniversari, veient passar un estel fugaç, bufant una pestanya, tirant una moneda a un pou o bufant una flor de dent de lleó. A 'Blowing' viurem el viatge d'una petita espora que té una missió, complir el desig de la Yuri.

 

  • Diumenge 19 de juny a les 12:00, Castell de Sentmenat, N9U de l’Esbart Sant Martí. Accés gratuït no cal entrada ni reserva d’entrada. Surts el ventre de la mare, encara no has obert els ulls i ja reps informació que et condiciona. Un n9u món està per descobrir. N9U proposa un viatge, un recorregut per l’aprenentatge, des de l’arrel i la terra. Fora N9U és un camí que comences sol, però que només acompanyat agafarà tot el sentit.

 

  • Diumenge 19 de juny a les 18:30, Teatre del Coro, Indiano sons i els passos perduts amb la Factoria Mascaró i Grup d’havaneres l’espingari. Tres músics, quatre ballarins, una taverna i molts gèneres musicals que hem sentit i cantat, però no tan sovint ballat: des de la contradansa, el danzón i el tango, passant per la sardana, la jota o el xotis i sense deixar-nos els boleros, el son, la guaracha, tots els ritmes que van sonar als cafès i tavernes de les ciutats del s. XIX a Catalunya, Espanya i Amèrica.
Darrera actualització: 20.05.2022 | 13:31