Arriba al CAP Sentmenat una exposició itinerant sobre les voluntats anticipades

Dijous, 3 d'octubre de 2019 a les 00:00

Aquesta exposició organitzada per l’Institut Català de la Salut pretén apropar a la ciutadania aquesta eina per decidir amb autonomia sobre la seva pròpia salut.

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Sentmenat acollirà des del proper 7 d’octubre una exposició itinerant sobre la declaració de voluntats anticipades.

L’objectiu de l’exposició és sensibilitzar tant els professionals sanitaris com la població en general de tot el territori de l’àrea Metropolitana Nord sobre el dret d’autonomia del pacient i la utilitat de deixar redactat un document on s’explica quin tractament mèdic es vol rebre per endavant.

Les voluntats anticipades són instruccions que una persona major d’edat i en plenes facultats pot donar al seu metge per fer constar quin tipus d’atenció mèdica voldria rebre al final de la vida en el cas de trobar-se en una situació d’incapacitat per prendre decisions i comunicar-se.

Els interessats que s’apropin podran informar-se a través d’uns suports verticals sobre què són aquestes voluntats i el document que les recull, qui el pot fer i què es necessita per elaborar-lo. A més, aquesta exposició permet obrir un espai de reflexió sobre el dret a una mort digna i el principi ètic i legal de l’autonomia del pacient.

L’exposició estarà instal·lada al CAP Sentmenat (pg. de la Sagrera, 17 – 08181 | Sentmenat) fins el proper 18 d’octubre.

 

Darrera actualització: 03.10.2019 | 15:32