Arriba a Sentmenat "La Gastronomia és Cultura"!

Dimecres, 27 de març de 2024 a les 00:00

3 mesos d'actes i activitats per reivindicar i donar a conèixer la gastronomia sentmenatenca i de la zona.

L’Ajuntament de Sentmenat aquesta primavera programarà un seguit d’activitats per posar en relleu el valor cultural de la gastronomia i la seva relació amb d’altres expressions artístiques.

Arriba a Sentmenat "La Gastronomia és Cultura", amb activitats de tot tipus del pròxim 6 d'abril fins al 29 de juny de 2024. A través de fires, exposicions, tallers, tertúlies i molt més, el municipi es convertirà en un centre de referència sobre la gastronomia i tot el que l'envolta. D'aquesta manera, el calendari dels pròxims mesos és el següent: 

ABRIL

L'abril serà un mes carregat de moltes activitats que tindrà com a protagonista la "Fira del Cargol. Comerç i gastronomia local", durant el cap de setmana del 6 i 7 d'abril, al pavelló prmer de Maig. Aquesta fira tindrà diferents actes, paradetes i demostracions entre les quals destaquen L'Espai d'Exposició del comerç local, per conèixer productes i serveis que s'ofereixen al costat de casa nostra, les Parades gastronòmiques, amb productes locals i tradicionals, l'Espai Gastronomia, per fer un mos en un ambient agradable i degustar el producte local, i l'Espai famílies, amb jocs i tallers per als més menuts. Aquesta fira i tots els seus actes estaran organitzats per l'Ajuntament de Sentmenat i l'Associació de Comerciants de Sentmenat.

 També durant el mes d'abril, a partir del dia 6, hi haurà l'exposició "Cargols a l'aparador", dels alumnes del Taller d'Art, i "el mes del cargol", una iniciativa amb la qual diversos establiments de restauració oferiran cargols en els seus menús.

Al llarg d'aquest mes també hi haurà els següents actes:

"Exposició “delícies”, amb il·lustracions de Dàlia Adillon. Des del dilluns 15 d’abril, a  l’Espai expositiu BiblioArt de la biblioteca i organitzat per Espai d’Art Cal Milionari en col·laboració amb la Biblioteca.

Tallers d’il·lustració gastronòmica. Dilluns 15 i dimarts 16 d’abril a les 17.30 h a la Biblioteca. A càrrec de la il·lustradora Dàlia Adillon i organitzat per l'Espai d’Art Cal Milionari en col·laboració amb el Taller d’Art de Sentmenat i la Biblioteca.

Tertúlia literària “la coquessa” amb l’autor Jaume Aubanell. Dimecres 24 d’abril a les 19 h a la Biblioteca

Taller de cuines del món. Divendres 26 d’abril a les 17.30 h a l'Espai Jove La Tèxtil. Inscripció prèvia a smnt.espaijove@sentmenat.cat

Cinema i "Xuxes". Diumenge 28 d’abril a les 17.30 h a l'Espai Jove La Tèxtil. Inscripció prèvia a smnt.espaijove@sentmenat.cat

MAIG

El mes de maig també tindrà l'activitat "Tèxtilxef". Cuinem i sopem junts!, que serà el dia 3 a les 19 h a l'Espai Jove La Tèxtil, amb inscripció prèvia a smnt.espaijove@sentmenat.cat, i la inauguració de l'exposició "la cuina de les àvies", a partir del dissabte, 18 de maig, al Local del grup d'Amics el Museu Arxiu de Sentmenat. Durant maig els actes continuaran el dissabte 25, a l'Espai Jove La Tèxtil, amb “Gastrofest la tèxtil”, concert de rumba amb Dani Blanco & tast de tapes.Finalment, es tancarà el mes amb l'Hora del conte “l’Aventura dels sentits a l’hora de menjar”, a càrrec del petitxef, a partir de les 17.15 h, el dia 31 de maig.

JUNY

Finalment, el juny també tindrà actes amb motiu de "La Gastronomia és Cultura" i seran la Conferència gastronòmica “dalícatessen, la cuina i els surrealistes”, a càrrec de Jaume Fàbrega, el dijous, dia 6, a les 19 h a la Biblioteca. De la mateixa manera, també hi haurà el Taller artístic “ceràmica & cafè”, amb la ceramista Aranxa Camacho. Aquest taller serà el dissabte, 15 de juny, a les 11 h a l'Espai Jove La Tèxtil, també amb inscripció prèvia a smnt.espaijove@sentmenat.cat. Encara durant el mes de juny hi haurà la Tertúlia literària “Como agua para chocolate” de Laura Esquivel, el dijous 20 de juny a les 19 h a la Biblioteca, i es tancarà el mes amb el Taller de dibuix al natural i degustació “les nostres arrels: pa amb oli i sal i pa amb vi i sucre”, el 29  de juny, a les 11 h a la Masia Can Fruitós. 

Cal recordar també que al llarg de "La Gastronomia és Cultura" a la Biblioteca de Sentmenat hi haurà un fons sobrecuina i gastronomia amb tot tipus de documents: llibres, revistes, material audiovisual, etc. També el 24è concurs de punts de llibre "La recepta per la Pau" i uns programes a Ràdio Sentmenat que parlaran dels oficis artesans i de pagès i dels productes gastronòmics que s’elaboren i es venen a Sentmenat. Escolta’ls en directe a través de la cadena 106.4 FM!

Des del consistori i organitzadors s'anima a tothom a participar en els actes durant aquests mesos que donaran molta cultura i vida al municipi!

 

Darrera actualització: 27.03.2024 | 15:31