Aprovat el Reglament de Benestar Animal

Dijous, 23 de març de 2023 a les 00:00

La normativa entra en vigor el 30 de març. 

El Consell de Benestar Animal de Sentmenat es constituirà en les pròximes setmanes després que s’hagi publicat el text final del Reglament de Benestar Animal, que entrarà en vigor a partir del 30 de març. L’òrgan tindrà l’objectiu principal d’informar a escala municipal, sensibilitzar i vetllar pel bon estat i cura dels animals.

El Consell es tracta d’un òrgan sectorial de caràcter consultiu, no vinculant i participatiu, que proposarà activitats a l’Ajuntament en matèria de benestar animal, assessorarà en polítiques que es puguin aplicar a la localitat, informarà la ciutadania, dinamitzarà i invertirà en infraestructures i trasllada informació i activitats que provinguin del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. També esdevindrà un observatori de les activitats i actuacions de la regidoria. 

L’equip del Consell estarà format per l’alcalde de Sentmenat, Marc Verneda, com a president, i per altres membres de l’administració com són la secretaria, els portaveus dels grups municipals, la regidora de Benestar Animal, i els caps de les àrees d’Atenció a les Persones i la Policia Municipal, un tècnic de Salut, representants d’entitats animalistes, un advocat o advocada especialista en la defensa dels animals i un professional de veterinària. Les associacions interessades a formar part de l’equip hauran de fer-ho saber mitjançant un escrit a l’Ajuntament. 

El Ple del Consell es reunirà quatre vegades l’any, entre els dies 1 i 15 dels mesos de gener, abril, juliol i octubre, en una sessió extraordinària sempre que el president ho consideri oportú o se sol·liciti per part d’algun membre. Durant les trobades es podran constituir comissions de treball per tractar temes específics d’una forma més dinàmica i efectiva. 

Amb la creació del Consell i el Reglament de Benestar Animal, Sentmenat fa un pas més com a municipi implicat en la cura i la gestió dels animals i es posa en sintonia amb altres administracions supralocals que treballen en la mateixa línia. En escala estatal, el Congrés va aprovar darrerament la Llei de Benestar Animal, enfocada especialment en la tinença d’animals domèstics. 

Darrera actualització: 23.03.2023 | 11:57