Actualització de la fase d’alerta del procicat per onada de calor

Dimecres, 26 de juny de 2019 a les 00:00

Es comunica que es manté activat el PROCICAT en fase d'ALERTA per Onada de calor. Totes les comarques de Catalunya tenen la probabilitat de superar el llindar de temperatures extremes durant tres dies consecutius. Les que tenen la probabilitat més alta són les comarques del Pirineu, Pre-pirineu, Catalunya central i Ponent. El període s'allarga fins dissabte a l'espera de l'evolució per diumenge.

Per avui el SMC ha afegit les comarques del Nord-Est de Catalunya. Cal esmentar que el SMC informa que les comarques del litoral tenen la probabilitat, tal i com es pot veure als mapes adjunts, de que no superin els llindars durant els tres dies consecutius ja que s'espera una entrada de marinada per al dissabte 29.

El pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) està en fase 2.

Es demana als ajuntaments que es prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura màxima diària de cada municipi establerta pel percentil 98 durant tres dies consecutius o més.

El percentil 98 és el valor estadístic que indica que només el 2% de dies dels mesos d’estiu, la temperatura màxima ha estat superior a aquest valor. Aquest percentil, pren un valor diferent a cada municipi en funció de les temperatures màximes que s’hi assoleixen.

Darrera actualització: 26.06.2019 | 11:58

Imatges

Mapes perill calor Mapes perill calor 2