Presentació de l’Estiu Cultura 2020

Dijous, 25 de juny de 2020 a les 00:00

El divendres 26 de juny a les 16.30 hores en directe al Facebook de l’Ajuntament.

Aquest any Sentmenat reinventa la Festa Major en una programació cultural durant tot l’estiu fruit d’un consens de govern i entitats en el qual s’ha prioritzat la salut de totes les persones; per aquest motiu presentem una pro­gramació cultural durant els mesos de juliol i agost, amb un format que pugui assegurar la presa de mesures ne­cessàries per a la seguretat de tothom, com ara aforaments, distàncies, neteja i desinfecció d’espais.

Més de 70 actes formaran part de la cartellera de l’Estiu Cultura 2020, on hi trobarem música, cinema, teatre, literatura, art, tallers, tertúlies, titelles, contes, poesia, etc.

Música

Els jardins de cal Milionari acolliran aquest estiu tots els dissabtes i diumenges de juliol i agost una vintena de concerts de petit format de tot tipus de gèneres musicals i pensats per a tot tipus de públic. Gessamí Boada, jazz i pop; Núria Garcia & V.P.M. electrònica i art visual, KeTeKalles rumba, flamenc i fusió; Ginestà pop, cançó protesta i folk; Ivette Nadal. L’àngel i la infermesa de les cançons recital poètic i musical; Maria Jaume folk acústic i pop independent; Cesk Freixas cançó d’autor; Blue Birds blues, soul i R&B; Roger Padrós pop; Jodie Cash Unpluggued RocknRoll, country i blues; Trixie Trio dixie, swing, jazz i latin; Viatge Líric òpera; Tina & Joe soul; Saly Ann pop, rock i indie; Leyla versions acústiques pop&soul; L’Espingari havaneres i cançó de taverna.

Aquesta programació musical s’ha elaborat conjuntament entre la regidoria de cultura, la regidoria de joventut i l’entitat Festa Major Jove.

Jardins cal Milionari

Entrada gratuïta

Reserva prèvia a: www.entrapolis.com

Cinema

La cartellera de cinema d’aquest estiu comptarà amb la projecció de 18 pel·lícules.

Al Teatre del Coro cada dimecres es projectaran en dues sessions a les 17.30 h i a les 19.30 h pel·lícules de cinema d’animació per als més menuts. Gru 3. El meu dolent preferit; Sherlock Gnomes; Peter Rabbit; Mr. Link. L’origen perdut; Leo da Vinci. Missió Mona Lisa; Ballerina; Mascotes 2; Com ensinistrar un drac 3; Canta.

I tots els divendres a Cal Milionari a les 21.30 h hi haurà cinema a la fresca amb pel·lícules d’aventures, ciència ficció, fantasia, acció, comèdia, drama i musical. Jumanji. Bienvenidos a la jungla; Valerian i la ciutat dels mil planetes; Campeones; La societat literària i el pastís de pela de patata; Wonder Woman; Jurassic World; Spider-Man. Homecoming; La, La, Land. La ciudad de las estrelles; Caçadors d’Ombres. Ciutat d’Ossos.

Aquesta programació de cinema s’ha elaborat conjuntament entre la regidoria de cultura, el Teatre del Coro i l’Espai Jove La Tèxtil.

Jardins cal Milionari i Teatre del Coro:

Entrada gratuïta

Cal reserva prèvia a: www.entrapolis.com

Literatura

La Biblioteca municipal ha organitzat expressament per aquest Estiu Cultura una quinzena d’actes especials tant per infants com per adults.

Per als mes menuts tots els dimarts a les 17.30 h hi haurà tallers, hores del conte i espectacles.

Coets d’aire Taller científic; L’autòmat pintor Taller científic; Enquadernació creativa Taller infantil; Contes perduts Hora del conte; Viseres 3D Taller creatiu infantil; El secret de la Detectiva Klaus Hora del conte; La república dels contes Espectacle familiar.

I els dijous a les 20.00 h hi haurà tertúlies literàries, lectures dramatitzades i contes per adults. La dona que somiava mariatxis Contes per a adults; Enquadernació creativa Taller per a adults; La correspondència de Margarida Xirgu Lectura dramatitzada; Entre el cel i la terra Tertúlia literària; L’hivern a Cramòvia Cançons i contes per adults; SpaMocions Contes per adults.

Així com també aquest estiu la biblioteca celebrarà l’entrega de premis dels certàmens 1r Concurs de relats de ciència ficció i 21è Concurs de punts de llibre amb motiu de la celebració del 20è aniversari de la Biblioteca.

Biblioteca Frederic Alfonso i Orfila:

Entrada gratuïta

Cal inscripció prèvia a:

Telèfon: 93 715 23 00

Correu electrònic: b.sentmenat.fao@diba.cat

En el cas dels tallers el termini màxim per la inscripció serà fins una setmana abans del taller

Teatre

Al Teatre del Coro trobarem representades les arts escèniques en una programació d’espectacles infantils i familiars de titelles, màgia i clown, els dijous en dues sessions a les 18 h i 19.45 h.  En Bernat el Pescador Teatre de titelles; Txema, The Postman Espectacle de màgia; En Joan sense por Espectacle de teatre i titelles; Marcel Gros, Pallasso!!! Espectacle de clown; El Monstre de Colors Espectacle de titelles i música. Així com per als més joves l’espectacle de teatre d’humor Impro Show el dijous 3 de setembre a les 19 h i 20.45 h.

Aquesta programació de teatre s’ha elaborat conjuntament entre la regidoria de cultura i el Teatre del Coro, amb la col·laboració del Programa.cat i la fundació La Roda.

Teatre del Coro:

Preu espectacles: 1 euro

Cal reserva prèvia a: www.entrapolis.com

(cal posar el codi descompte reactivacultura2020)

Altres

En d’altres indrets del municipi també hi haurà diversos actes com ara les Visites guiades al Castell a càrrec del grup d’Amics del Museu Arxiu de Sentmenat, l’espectacle de clown i circ Un rebost ple de records a Can Vinyals i els concerts de Sin Frontera i Angeles Arboleda de rumbes, flamenc fusió i versions flamenc pop a Can Canyameres, així com el concert de cançó d’autora de Silvia Tomàs Trio a Can Vinyals a proposta de Festa Major Jove.

Festa Major en Moviment

Per concloure aquesta programació en col·laboració amb les diferents entitats culturals del municipi es celebrarà una petita i simbòlica Festa Major els dies 4, 5 i 6 de setembre.

Guarnim balcons i finestres per celebrar la Festa Major; L’Art al Carrer, t’acostem el Taller a càrrec del Taller d’Art de Sentmenat en col·laboració amb l’Associació de Comerciants de Sentmenat; SENT-TAPES Gaudim de la gastronomia de Sentmenat a càrrec de la Colla d’Amics del CorreBars de Sentmenat i el Video-Pregó de Festa Major que es podrà visionar a www.sentmenat.cat i xarxes municipals seran alguns dels actes. Així com diferents espectacles itinerants per petits i joves: RodaBarrakes i RodaBarraketes pels carrers del municipi a càrrec de Festa Major Jove; Espectacle infantil de carrer: RATS!; Cercavila de cultura popular a càrrec dels Geganters, Grallers i Capgrossos de Sentmenat i els Bastoners de Sentmenat acompanyats de la Xaranga Damm-er.; I els Lluïments de Foc i Tronada de Fi de Festa a càrrec de la Colla de Diables Sentcremats.

També volem anunciar que si la situació sanitària ho permet es preveu organitzar una Festa Major d’Hivern per Sant Menna, que sigui principalment la festa de les entitats locals. I a on es puguin re programar alguns actes de la Festa Major que la regidoria de festes tenia previstos però que s’han hagut de posposar com ara les actuacions de l’Orquestra Maravella i de la Salseta del Poble Sec.

En paraules del regidor de cultura Jaume Carbonell “La cultura és un sector essencial per la comunitat com a bé social i cohesionador de la ciutadania. Mai havíem afrontat una crisi com aquesta però la vila en sortirà reforçada i preparada per poder recuperar el seu dinamisme i lideratge, el seu amor per la cultura i les activitats.”

Darrera actualització: 25.06.2020 | 17:09