La regidoria de Medi Ambient realitza un nou programa de podes de l'arbrat viari

Dijous, 22 d'abril de 2021 a les 00:00

L'arbrat urbà té un paper estructural que va molt més enllà del seu paper ornamental. A banda dels beneficis ambientals, paisatgístics, socials i econòmics, l'arbrat urbà aporta valor tenint incidència en la salut i el benestar de la població. A partir d'un estudi encarregat per la regidoria de Medi Ambient, s'ha pogut actuar sobre 513 arbres que se sumen a les ja fetes per la brigada municipal. Les tasques es van iniciar el 15 de febrer i van ser enllestides en un termini de 3 setmanes.

Tot i que la brigada municipal de jardineria duu a terme anualment les podes de manteniment de l'arbrat de places i zones verdes i, ocasionalment en funció de les seves capacitats i de la necessitat, de l'arbrat viari de Sentmenat, entre els mesos de novembre o gener, l'ajuntament reforça amb la contractació d'una empresa de poda d'arbrat per a complir amb les necessitats de manteniment de l'arbrat. La guia tècnica-full de ruta ha estat realitzada per un european tree technician i la poda realitzada per un european tree worker que són capacitacions darborcultura reconegudes i expedides per l'associació espanyola d'arboricultura

Aquest servei ha realitzat la poda de brocada de 212 arbres de Can Baixeres i de 237 de Can Palau, en concret de negundos, til·lers i moreres. Conjuntament, també s’ha realitzat la poda de manteniment de 16 cirerers japonesos de Can Palau.

Aquest any també s'hi inclou la poda de formació el carrer Anselm Clavé, on es realitzarà la poda de formació de 48 unitats de liquidàmbars.

A més a més s’hi ha inclòs les tales dels arbres del barri de Can Baixeres d'aproximadament 50 unitats (i aquells que es considerin, amb criteris de seguretat al vianant i a la seguretat viària del barri de Can Palau) per raons de risc de caiguda greu o arbres morts, o de forma secundària i accessòria els arbres amb impossibilitat de creixement en l'espai disponible tant per interferència amb edificis, serveis, semàfors, etc. com també per la distància a altres arbres, l'anomenat "marc de plantació inviable".

En total, s'ha actuat sobre 513 unitats que se sumen a les ja fetes per la brigada municipal. Les tasques es van iniciar el 15 de febrer i van ser enllestides en un termini de 3 setmanes.

Til·lers "Tilia SP": Es realitza una poda mitjançant el mètode de cap de gat mantenint l’estructura de l’arbre i contenint el seu creixement.

Auró "Acer Negundo": Es realitza una poda amb grans reduccions de braços de palanca degut als podriments que presenten els arbres.

Cirerer del Japó "Prunus serrulata Kwanzan": S’ha realitzat una poda de formació eliminant les branques trencades o baixes.

Morera "Morus Alba": Es procedeix a fer una reducció de braços de palanca. No es fa esporga amb brocada degut a l'estat avançat de brotació.

Darrera actualització: 23.04.2021 | 10:31