Tsunami

Dimecres, 1 d'abril de 2020 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs d'Abril i Maig de 2020

Temps convulsos, temps estranys, temps de tsuna- mis! Un tsunami és una gran onada que apareix fruit d’un fenomen que convulsa la mar. I això és el que estem vivint aquests dies d’una crisi que tothom veia però ningú esperava ...

  • Tsunami de solidaritat: Moltes persones d’arreu han posat el seu granet de sorra solidari per fer front a la pandèmia. A Sentmenat, especialment, cal donar l’enhorabona a totes aquelles persones que de manera desinteressada han fet volunta- riat, sigui cosint mascaretes o material sanitari (en aquest cas, cal destacar l’empenta de l’Ajuntament) com les que ho han fet ajudant al seu voltant o a gent que ni tan sols coneixien d’abans. Hem donat exemple d’empatia i germanor en el moment que més falta feia. Sou grans, GRÀCIES!
  • Tsunami de sentiments: Aquests dies de tanta incertesa, on moltes famílies han perdut algú proper o la feina, tots hem tingut molts sentiments retro- bats que ens porten a dies a la tristor o a gaudir de petits plaers de la vida com el record d’un petó.
  • Tsunami de responsabilitat social: A més dels vo- luntaris hem tingut uns comerços i altres empre- ses de primera necessitat o no que han treballat nit i dia perquè la màquina no pari i s’espatlli del tot; adaptant-se a la nova realitat de manera rà- pida i solvent. ENHORABONA, als comerços de Sentmenat! Esperem que tothom tingui memòria.

Ara sembla que la mar tornarà a poc a poc a la calma i els Ajuntaments com administració propera haurem d’estar preparats. Els socialistes des de la lleialtat institucional que es necessita en aquests moments també aportarem les nostres propostes: Socials i econòmiques des d’una perspectiva municipal. hem apuntat al ple que cal un estudi econòmic JA de la si- tuació present i futur de Sentmenat, hi haurà menors ingressos i més despesa, cal modificar el fet fins ara i també haurem de prioritzar. Per nosaltres la prioritat són la SALUT i les PERSONES, que ningú es quedi en-rere, especialment els nens i les nenes o la gent gran cal protegir-la i també el TEIXIT ECONÒMIC del muni- cipi, sense empreses i sense comerços el poble mor en tots sentits, econòmic i social; cal una taula d’agents econòmics i socials per establir mesures consensua- des i pal·liar els efectes post coronavirus.

També cal establir llaços amb els nostres municipis propers i ser presents en les decisions que es pren- guin, tant a escala comarcal com provincial, no vi- vim sols al món i hem de ser col·laboratius. En aquest sentit també ens posem a disposició per treballar plegats i aconseguir els millors recursos possibles per la ciutadania de Sentmenat.

Ara toca gestió, complexa però hem d’estar a l’altura de la situació, si anem plegats, sense sectarismes i treballant amb seny, segur que ens en sortirem millor.

Darrera actualització: 05.06.2020 | 11:43