Transparència li deien...

Dimecres, 9 de setembre de 2020 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs de Setembre i Octubre de 2020

Una cosa si se l’ha de reconèixer al govern municipal (ja no és nou, porten un any) i és que publiquen més informació al web de l’Ajuntament. Hi ha moltes dades i algunes molt útils. Utilitzen aquest mecanisme per poder dir que són un ajuntament més transparent, però la transparència no és només publicar al web dades que ja eres públiques i que tothom podia demanar si tenia interès. Transparència també és explicar les dades per fer-les comprensibles a la majoria. De què serveix publicar el pressupost municipal si després molta gent no sap a què corresponen les partides de despesa?, De què serveix explicar les Ordenances Fiscals al butlletí si després la gent se n’assabenta que l’han apujat l’IBI o l’Escola Bressol quan li carreguen el rebut al banc?

Aquesta és l’especialitat del govern ACS-ERC-CUP, minar les xarxes i la revista municipal de propaganda i autobombo (en molts casos de feina procedent de l’anterior govern) i després no profunditzar en les necessitats reals dels sentmenatencs.

Els socialistes hem estat des del primer dia a disposició del govern per arribar a acords en benefici de Sentmenat, però sembla que la seva majoria absoluta els hi és suficient per no haver de perdre el temps escoltant les propostes que fa l’oposició. I ja és greu que no escoltin, però és pitjor que tampoc es deixin fiscalitzar per l’oposició.

Tan transparents que són:

  • Que expliquin que han apujat l’IBI.
  • Que expliquin que han apujat l’Escola Bressol.
  • Que expliquin que l’alcalde es va apujar el sou quan la CUP en campanya deia que els sous eren molt alts.
  • Que expliquin per què van fer la primera reunió amb els comerciants ja entrada la Fase 4.
  • Que expliquin que els bars i terrasses a dos dies d’obrir no tenien cap informació concreta sobre si podrien posar més espai de terrasses o no.
  • Que expliquin per què molts municipis han condonat moltes taxes a comerciants per reactivar el comerç local i ells no.
  • Que expliquin per què l’ajuda als comerciants és tan baixa comparat amb municipis semblants al nostre quan s’han estalviat un dineral amb la suspensió de la Festa Major i el Festival de l’Arpa.
  • Que expliquin que no es desinfecten els parcs infantils perquè l’alcalde diu que no és útil i que la resta de pobles ho fan per fer “postureo”.

Doncs bé, com que ells no ho explicaran us ho expliquem nosaltres, han fet molt poc perquè s’han tirat tot el confinament fent-se fotos i gaudint de la fama (cal dir que ben merescuda amb el tema de les mascaretes) però han deixat de banda els altres problemes que té Sentmenat. I saben per què? Perquè els hi ve gran.

Darrera actualització: 29.07.2021 | 10:41