Panem et circenses

Dilluns, 27 de juliol de 2020 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs Juliol i Agost de 2020

Pa i circ diem quan algú vol distreure't d'una realitat gens somiada. I és que, el coronavirus, ens va agafar a tots per sorpresa; per més que alguns diguin que es veia de feia temps, tot el món no pot estar tan cec. Però a mesura que han passat els mesos els agents socials, econòmics i polítics s'han anat posant al dia i canviant per donar resposta als nous reptes.

Governs de tots colors han hagut de modificar el seu full de ruta sencer, adaptar-se i fer feina adaptada a la nova realitat. GESTIÓ en majúscules! I és aquí on es veuen les mancances del nostre govern.

Per nosaltres, els socialistes, hi havia dues grans prioritats, la protecció de les PERSONES més vulnerables i les sobrevingudes per la situació, i l'ajuda als AGENTS ECONÒMICS: COMERÇOS I EMPRESES. Ambdues es retro-alimenten i era necessari ser valents per donar resposta. Amb voluntat d'acord, a principis de maig vam enviar una vintena de mesures a l'equip de govern i la proposta de creació d'una Taula de Reconstrucció Social i Econòmica a Sentmenat.

Doncs ni una ni altre! Aquest govern que diu ser tan "d'esquerres" ha donat sortida a tanta necessitat amb 100.000 euros del pressupost per necessitats sobrevingudes pel coronavirus. Una misèria pels nostres comerços i indústries en subvencions que encara no se sap ni quan ni com. Sense consens i havent fet una reunió amb l'Associació de Comerciants ja entrada la nova normalitat. Tard i malament. Després parlem de fer poble. Tan difícil era treure el que paguen els bars i restaurants per les terrasses, quan quasi tots els municipis ho han fet i els ingressos per l'ajuntament són tan poquets? I els ajuts a l'àrea social encara és més ridícula, per més que el govern ho amagui posant com propis ajuts de la Generalitat o Diputació. Ajudes municipals als menors, a la gent gran, per quan?

Sols hem de fer una ullada als municipis del voltant, cap ha sigut tan pobre en ajudar a qui més ho necessita en aquests moments, ni ha arribat tan tard a gestionar aquests temes. Podem mirar i remirar i no trobarem cap. Tampoc tenim Taula, tan necessària i tan bé que ha funcionat a la majoria de municipis. Bé, sí, ens van convocar a una pseudoreunió sense cap ordre del dia i sense quasi documentació.

Però no ens preocupem que a la revista sortirà a tot color les meravelles del gloriós govern, sigui veritat o mentida, minúcies quan la maquinària de màrqueting és la millor alimentada i més mimada i quan el circ el tenim servit, perquè per festes sempre hi ha, la partida és intocable i que duri, duri! La gestió algun dia vindrà....

Darrera actualització: 27.07.2020 | 09:33