No a la pujada de l'IBI i de l'Escola Bressol

Dimarts, 31 de desembre de 2019 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs de Novembre i Desembre de 2019.

El nou govern comença ensenyant la poteta, en els passats plens es van aprovar les Ordenances Fiscals (és a dir, els diners que totes i tots haurem de pagar) i el Pressupost Municipal per al 2020 respectivament.

Nosaltres vam votar en contra de les Ordenances Fiscals per dos motius. En primer lloc, perquè plantegen una pujada de l’IBI de la qual no tenim dades concretes que ens indiquin que sigui necessari. Això sí, treuen pit d’una mesura perquè els grans tenidors que tenen habitatges buits paguin més; ben pensat si no fos perquè no és idea d’ells sinó una mesura impulsada pel govern del PSOE.

Tampoc estem d’acord amb la pujada de preus de l’escola bressol. Diu el govern que és deficitària, com qualsevol servei públic, però n’hi ha que tenim les prioritats clares. Quasi 15 euros més al mes hauran de pagar algunes famílies. Algú ens pot explicar per què?

Al Pressupost Municipal ens vam abstenir per tres motius. En primer lloc perquè creiem que cal donar un vot de confiança al nou govern perquè desenvolupi el seu projecte. En segon lloc perquè en aquest pressupost s’executen dues inversions impulsades per nosaltres: la reforma integral de la Plaça Lluís Companys (deien que l’anterior govern ho havia deixat tot a l’aire però ja l’estan concursant per poder fer les obres) i el Projecte de reforma del Pavelló de Can Sorts (que millorarà i actualitzarà la instal·lació de manera significativa) i en tercer lloc perquè, salvat per la modificació d’algunes partides que nosaltres considerem importants, el pressupost que ens han presentat és en general una rèplica del de l’any anterior. Deu ser que han volgut donar tant la volta a l’Ajuntament que al final s’han quedat en el mateix punt.

Nosaltres continuarem treballant per millorar el nostre poble, però no donarem suport a allò que creiem injust i que no millora el benestar de la ciutadania. A l’anterior mandat vam apostar per una fiscalitat justa i equilibrada, això ens va permetre recuperar i mantenir la qualitat dels serveis, fer inversions importants i al mateix temps rebaixar el deute de l’Ajuntament de 3,8 milions d’euros (434 € per habitant) que hi havia quan vam arribar a 2,3 milions d’euros (254 € per habitant) quan vam marxar, tal com qualsevol pot comprovar al web del Ministeri d’Hisenda. I tot això, sense haver d’apujar els impostos i taxes. És una qüestió de prioritats de cada govern. Així de simple.

Darrera actualització: 22.01.2020 | 14:06