Crisi #Covid19

Dimecres, 1 d'abril de 2020 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs d'Abril i Maig de 2020

En primer lloc desitgem que tots els veïns/es estigueu bé i que els que hagueu o estigueu patint de la COVID-19, tingueu una ràpida recuperació. En aquest context, estem sorpresos que l’Ajuntament publiqui un butlletí quan s’han de dedicar els esforços a mitigar els estralls d’aquesta pandèmia. En una nova mostra d’opa- citat, han demanat l’escrit sense informar ni de si es mantindrà el format, repartiment, etc. Segons sembla, la preocupació torna a ser un “postureig” a les xarxes socials i no els problemes que s’estan generant.

Per altra banda, en estat d’alarma, l’oposició no ha rebut gairebé informació per part de l’Ajuntament, mantenint aquesta opacitat de l’equip de govern. Considerem que l’excepcionalitat del moment reclama un esforç conjunt per afrontar aquesta situació, sense deixar de banda cap proposta que pugui ser beneficiosa per Sentmenat. Tot i la necessitat de coordinació entre tots els repre- sentants polítics i d’haver-nos posat a disposició de l’equip de govern mostrant la voluntat de col·laborar en tot el necessari, tornem a trobar opacitat i cas omís als representants de l’oposició.

Després de parlar amb diferents veïns/es, valorem la gestió de l’Ajuntament com a suspesa, amb accions com aquestes:

  • Cobrament de quotes de serveis municipals tancats: Complex esportiu Municipal, Escola Bressol, etc. que ni s’han retornat ni es contesten les ins- tàncies de quan es farà.
  • Repartiment de les targetes moneder de la subvenció del menjador escolar sense un control del seu ús.
  • Insuficient neteja i desinfecció dels carrers que tenen més risc i els contenidors.

 

Que hem trobat a faltar des de JxSentmenat:

  • Videoconferències sobre les iniciatives munici- pals, com la convocaria de la Taula Salut Comu- nitària i el Consell Escolar Municipal.
  • La realització d’un fons social i econòmic per donar ajuts a famílies que ho necessitin.
  • Oferir un servei telemàtic per fer empadronaments, inscripcions de naixement i d’altres tràmits que són posposats.
  • Anul·lar el pagament de les taxes d’escombraries i d’ocupació de via pública per terrasses els es- tabliments que tinguin l’activitat tancada i amb caràcter retroactiu.
  • Juntes de Portaveus (per ara inexistents) telemàtiques setmanals on s’informi de l’acció de govern i renunciar a la retribució de les mateixes en favor del fons social.

Aquestes, entre d’altres, són algunes de les accions que es podien haver realitzat ja. Apel·lem a la responsabilitat de l’equip de govern per una millor gestió, esperant que la situació progressi positivament. 

Darrera actualització: 05.06.2020 | 11:43