Volem donar veu

Divendres, 5 de juny de 2020 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs d'Abril i Maig de 2020

Volem donar veu a totes aquelles persones que, com nosaltres, no estan d’acord en com s’està gestionant la crisi de la Covid-19. No ens agrada la gestió “ordeno y mando” de l’Estat espanyol, aprofitant la crisi per retallar drets, envair com- petències i minvar el poder decisori dels territoris que són els qui millor coneixen els seus habitants.

Tampoc ens ha agradat la sobreexposició de l’exèrcit amb rodes de premsa folklòriques que recorden altres temps, ni la desmesurada actuació de policies utilitzant la violència al carrer on calia més mediació i més paciència. Per desgràcia, aquí ja coneixem aquesta forma de funcionar. També volem donar veu a totes aquelles persones que, com nosaltres, pensen que estan molt bé els aplaudiments diaris de les 8 del vespre per agrair la feina que fa tota la gent que treballa per cuidar-nos i curar-nos, però ens emprenya sobre manera que al Parlament el Govern d’ERC i JxCat votin en contra de retornar el 5% del sou retallat a les sanitàries l’any 2010 i que els Comuns s’abstinguin en una esmena presentada per la CUP Nacional. D’això se’n diu cinisme. Volem una sanitat 100% pública i de qualitat!

Volem donar veu a totes aquelles que pensen que no podem continuar el ritme salvatge i de- predador del capitalisme global. Hem de produir i consumir només allò que necessitem, atenent a les necessitats bàsiques de les persones sen- se malbaratar recursos i tenir cura de la natura i del medi ambient per sobre dels interessos de la banca, les multinacionals i les grans fortunes.

Volem donar veu a totes aquelles persones que pen- sen que aquesta crisi no l’hem de pagar les de sempre, la classe treballadora. Explorem propostes reals per crear impostos per a grans patrimonis, per les SICAVS, per la banca i per l’Ibex 35, retallar pressupostos superflus com la despesa militar o utilitzar el pagament del deute als bancs per generar una renda bàsica. Cal avançar cap a una redistribució de la riquesa. Alcem-nos contra tanta injustícia! Unim-nos.

Per últim, no volem acabar aquest escrit sense agrair a totes les voluntàries de Sentmenat la força, perseverança i esforç per tirar endavant aquesta xarxa de confecció de mascaretes que ha ajudat a tantes i tantes persones des del començament de la crisi sanitària. Entre totes hem posat a Sentmenat en el mapa del món com un exemple de solidaritat. Sentim un veritable orgull de poble! Visca Sentmenat!

Ànims i força a totes aquelles persones que heu pa- tit de prop les conseqüències d’aquest maleït virus.

 
Darrera actualització: 05.06.2020 | 11:58