Noves Ordenances Fiscals

Diumenge, 1 de setembre de 2019 a les 12:00

Valoració Política sobre el transcurs de Setembre i Octubre del 2019

L’equip de govern afronta les primeres ordenances fiscals d’aquest nou mandat, en les que hi haurà diverses modificacions. Algunes d’elles de caràcter legal i d’altres, fruit de les recomanacions tècniques dels diferents departaments del nostre  Ajuntament, als qui volem agrair la seva tasca.

Però és evident que algunes d’aquestes modificacions són a criteri polític i en volem remarcar algunes de les quals (si s’aproven al ple) ens en sentim molt orgulloses. Per exemple, en el cas de l’impost sobre béns immobles (IBI) es genera una nova bonificació del 50% en la quota íntegra dels immobles d’ús residencial destinats al lloguer d’habitatge amb renda limitada. D’altra banda, l’Ajuntament exigirà un recàrrec del 50% de l’IBI als immobles d’ús residencial que es trobin desocupats amb caràcter permanent, entenent per desocupats aquells habitatges que durant 2 anys han estat buits tot i trobar-se en disposició de ser ocupat o de cedir el seu ús a un tercer (lloguer).

Aquesta mesura està enfocada sobretot per intentar incentivar als grans tenidors d’habitatges a rebaixar els preus per a vendre o llogar aquests habitatges, poder augmentar l’oferta al nostre municipi i intentar no tenir gent sense casa, i cases sense gent. Paral·lelament, també estem treballant en la realització del pressupost per al 2020, un pressupost que intentarà sobretot millorar els serveis i la qualitat de vida de totes nosaltres i inclourà noves inversions al nostre municipi, però que també haurà de tirar endavant inversions molt necessàries que provenen del mandat         anterior i que tots volem fer realitat, però que l’anterior govern va prometre i no les va dotar pressupostàriament. Alguns exemples són l’arranjament la plaça Lluís Companys, que ha saltat de mandat en mandat, que té un cost total de 452.443.17€ i només hi ha una partida prevista de 320.590€, o la reforma del pavelló de Can Sorts, que té un cost total de 488.077,17€ i només hi ha partida prevista per l’anterior govern de 263.046,09€. En aquest cas, intentarem accedir a una subvenció de la Generalitat de Catalunya (PUOSC) per intentar alliberar el pressupost municipal.

En definitiva, no es pot prometre que es faran millores sense dotar les partides pressupostàries per a poder-les fer realitat. Per tant caldrà dotar el pressupost del 2020 per tirar endavant aquestes actuacions.

Seguim treballant per recuperar Sentmenat!

Darrera actualització: 13.12.2019 | 11:57