Balanç Polític de Setembre i Octubre de 2019

Diumenge, 1 de setembre de 2019 a les 00:00

Valoració Política sobre el transcurs de Setembre i Octubre del 2019

Ja fa quatre mesos que estem a l’Ajuntament i entenem que és el moment de començar a veure canvis en el dia a dia del nostre poble.

La veritat és que malgrat les mancances i les limitacions, el ritme de treball i de dedicació és molt alt i es comença a veure com milloren algunes coses. Fa poc, ha acabat la Festa Major i tot i no haver-la organitzat nosaltres, ens hi hem dedicat en cos i ànima perquè tirés endavant i anés tot el millor possible.

Destacar, per la nostra part, la millora de seguretat a les Barrakes i haver instal·lat, per part de la Regidoria d’Igualtat, el Punt Lila amb dues professionals per informar i actuar en cas de necessitat. Un dels objectius d’aquesta legislatura és recuperar la plaça de la Vila per les persones. De moment hi tallem el trànsit els dies festius i de mica en mica hem de dinamitzar-la amb activitats i serveis. A nivell d’obres, s’està acabant el nou local de la Policia, i s’ha acabat la coberta de Can Sorts per solucionar esquerdes i humitats i aconseguir una millora energètica. A la Biblioteca, s’ha millorat la climatització i les sortides d’emergència.

Fins a finals d’any seguirem asfaltant carrers, i com és el cas de Can Baixeres, amb passos de vianants elevats per millorar l’accessibilitat.

El projecte que es posa en marxa ara mateix és el de reactivar les zones blaves amb l’esperit de millorar la mobilitat i facilitar l’accés al comerç. El proper projecte que hem de veure realitzat és el de la plaça Lluís Companys, que ja està en procés de licitació. A nivell de Serveis Socials, i a causa del mal estat de l’antic edifici de la Creu, ens hem vist obligats a fer un canvi d’ubicació per la seguretat de totes les persones implicades, ocupant una petita part del Centre d’Entitats que fins ara ocupava la Casa d’Andalusia. També ha estat necessari reubicar l’Esplai de Joves de Creu Roja i l’espai Socio-Educatiu.

En el moment d’assumir les responsabilitats de la regidoria de Salut Pública, teníem molt clar que l’havíem de potenciar i havíem de posar en marxa serveis que mai s’han realitzat. A més de dur a terme tràmits i protocols (combatre plagues, control d’aigües, etc.), volem activar polítiques per la promoció d’hàbits saludables per tal de millorar la salut i prevenir malalties. Indicar que actualment no disposem de cap tècnic de salut, tema que haurem de solucionar d’alguna manera.

Per acabar, volem manifestar la indignació per la injusta sentència als nostres polítics i altres presos, i el compromís de seguir lluitant en tots els àmbits per aconseguir la seva llibertat i demostrar aquesta gran injustícia.

Darrera actualització: 13.12.2019 | 12:01