Acabem amb la violència masclista al món digital

Dimarts, 24 de novembre de 2020 a les 00:00

Amb motiu del 25N, l'Ajuntament de Sentmenat ha volgut recordar les diverses dimensions de la violència masclista i posar en rellevància les que apareixen al món digital. Zero toleràncies davant les ciberviolències masclistes.

El mon digital és un espai més on tenen lloc les violències masclistes i és un espai que sembla, encara més, incontrolable que l’espai físic.

Durant aquests temps de confinament, més que mai, les noves tecnologies prenen rellevància i es donen les anomenades “violències masclistes digitals” o “ciberviolències”. Davant el tancament d’escoles, espais físics d’oci, moltes persones han concentrat la seva socialització en el món tecnològic, virtual, internet i les xarxes socials, i aquest fet ha comportat un desplaçament massiu de les violències masclistes cap a aquests canals de comunicació. Són violències, moltes vegades, poc identificables i, encara menys, reconegudes.

En la majoria dels casos, les eines digitals reforcen les violències que ja es produeixen en l’àmbit físic amb la geolocalització, el monitoratge de xarxes socials, els canals de missatgeria com WhastApp o Telegram. Es reforcen els controls que molts homes ja tenen cap a les seves parelles dones: control econòmic,  sobre la roba, amb qui és relacionen, etc.

Lluitar contra la violència masclista passa per tenir molt en compte l’àmbit digital i si analitzem com la digitalització perpetua la violència masclista més eines tindrem per prevenir-la i utilitzar els recursos digitals en la seva eradicació. 

Finalment, l'Ajuntament aprofita per recordar que amb motiu del 25N, es celebrarà avui dia 24 de novembre una hora del conte especial de la mà de la Sara Genovart, qui presentarà un recull de contes titulat "Contes de nenes valentes", presentant els valors per la igualtat, el respecte i la diversitat social a partir de contes d'altres autores. A més, per assegurar-se que tothom pot gaudir l'activitat de forma segura, es retransmetrà pel canal de Youtube de l'Ajuntament.

Darrera actualització: 24.11.2020 | 13:52