Sentmenat tindrà una nova escola el curs 2021-2022

Divendres, 24 de juliol de 2020 a les 11:00

En una reunió mantinguda el 23 de juliol entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sentmenat, els representants de les dues institucions han pres la decisió de construir una nova escola d’una línia en la que el Departament d’Educació oferirà un grup de P3 el curs 2021-2022. L’Ajuntament cedirà a la Generalitat un solar situat al passeig de la Torre Roja.

La reunió, que s’ha mantingut de forma telemàtica, ha comptat amb la presència de Josep Gonzàlez Cambray, director general Centres Públics; Immaculada Buxadera Catot, sub-directora de Construccions, Manteniment i Equipament de Centres Públics; Jesús Viñas, director dels Serveis Territorials del Vallès Occidental; Marc Verneda, alcalde de Sentmenat i Jaume Carbonell, regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sentmenat.

La construcció del nou centre educatiu serà per fases, aplicant mòduls definitius a mesura que l’escola vagi creixent en nombre d’alumnes. Aquesta nova construcció anirà acompanyada d’un procés participatiu en el que la comunitat educativa podrà incidir en el projecte de centre.

La decisió que s’ha pres és fruit de la preocupació vers un millor sistema educatiu i la necessitat de deslliurar l’Escola Can Sorts de la tercera línia que ja fa molts anys que acull i que l’edifici no permet seguir ampliant.

Per fer efectiva la cessió del solar situat al costat de l’Escola Bressol municipal Sentmenuts, el Ple de l’Ajuntament aprovarà de manera urgent la cessió dels mateixos al proper ple que se celebrarà el dijous 30 de juliol.

En quant a l’Institut, pel curs 2020-2021 es compta amb una ampliació en la que ja s’està treballant amb la instal·lació d’un mòdul amb dues aules grans i dues petites al pati d’aquest.

L’Ajuntament de Sentmenat vol agrair a la Generalitat que s’hagi atès a les demandes en matèria educativa del municipi, amb la visita d’en Josep Bargalló, Conseller d’Educació, i les reunions amb els representants del Departament d’Educació que han ajudat a trobar una solució a la problemàtica. Les dues administracions s’han compromès a treballar conjuntament per a fer possible la construcció d’aquesta segona escola i posar-la en funcionament pel curs 2021-2022.
 

Darrera actualització: 24.07.2020 | 14:39

Imatges