Sentmenat ja ha entregat més de 3.000 mascaretes en només 4 dies

Dimarts, 24 de març de 2020 a les 19:00

Des de l’anunci de l’estat d’alarma davant el COVID-19, el poble de Sentmenat s’ha mobilitzat per produir més de 3.000 mascaretes quirúrgiques que ha donat desinteressadament a hospitals, residències de gent gran i institucions que treballen amb persones i situacions de risc.

Amb la declaració de l’estat d’alarma davant del Coronavirus, l’Ajuntament de Sentmenat va prendre la decisió d'ajudar en el que pogués per fer front a la pandèmia. Amb la col·laboració de l'Associació de Veïns i desenes de voluntàries, més la solidaritat de comerços locals com la Clínica Dental Sentmenat i Digital Dental Cat (oferint les seves màquines d’esterilització) o empreses com RobinHat, Vimatex S.L., Trezados y Cabos de Algodon S.L., 10xDiez i Sanitaris per la República (donant material per fer les mascaretes) s'ha organitzat una gran xarxa que s'encarrega de retallar, cosir, esterilitzar i distribuir mascaretes quirúrgiques que es donen de manera desinteressada principalment a centres sanitaris, residències de gent gran o persones amb diversitat funcional i a d'altres Ajuntaments i cossos de seguretat.

A data d'avui, dimarts 24 de març, Sentmenat ha produit i donat més de 3.000 mascaretes:

  • 2.335 a hospitals i centres d'atenció primària: 20 a la Mútua Terrassa, 565 a l’Hospital de Granollers, 900 a l'hospital Sant Pau, 230 al CAP de Sentmenat, 20 al de CAP de Badia del Vallès, 300 al CAP Sant Fèlix, 300 a la Fundació Hospital Sant Pere Claver.
  • 910 a residències per a gent gran i/o altres grups de risc: 80 a la Residència Allegra de Sabadell, 50 a la Residència Centro Montserrat de Cerdanyola, 20 a la Residència San Raimundo a Coreses, 40 a una societat que treballa amb persones discapacitades, sordes i/o cegues, 40 a una residència de gent gran a Barcelona, 230 a la Residència de Sentmenat, 80 a la Residència Nostra Llar de Caldes, 50 a la Residència Sant Miquel Gorteres de Viladecavalls, 100 al Centre Assistencial Mutuam la Creueta de Sabadell, 100 a la Fundació PRODIS de Terrassa, 100 a Falck VL Serveis Sanitaris i 20 a la Fundació ASSIS.
  • 230 a altres Ajuntaments i cossos de seguretat: 60 a la Policia local Canovelles, 70 a l’Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans i a l’Ajuntament de Sant Quirze, 80 a l’Ajuntament de Vacarisses,  i 20 a Mossos d'Esquadra de Barberà del Vallès.

Demà dimecres l'Ajuntament podrà donar mascaretes esterilitzades a tots els comerços de Sentmenat que romanen oberts i que també s'exposen a un risc de contagi. Des del consistori també s'està treballant per poder donar mascaretes a totes les persones grans del municipi. Quan es tinguin les mascaretes preparades, l'Ajuntament farà l'entrega a domicili per evitar els desplaçaments innecessaris de la població.

De nou, volem agrair la implicació de totes les persones que estan fent possible que aquesta iniciativa tingui molt d'èxit. Moltes gràcies!

Darrera actualització: 27.03.2020 | 14:45