Itineraris de natura

Sentmenat, Porta de la Natura...

Sentmenat, com a paisatge, forma part un tot entre terres agrícoles, indústries i zona de boscos. Tenim un rodal important que és necessari mantenir, conèixer i estimar.

S'ha d’agrair les iniciatives voluntàries que han fet possible tenir itineraris de natura, antigues fonts recuperades, les trobades entre pobles al Puig de la Creu o Sant Sebastià de Montmajor, les festes, etc.

Entre tots i des de fa anys, hem anat preparant un “Sentmenat Porta de la Natura”. Un nom que ens obliga a fer un treball de conservació, un treball que ha de servir perquè les noves generacions en puguin gaudir com nosaltres.

Recordem les nostres masies, els vestigis històrics, hem de mantenir els camins perquè no es perdin, hem de conservar la toponímia heretada.

Sentmenat, gaudeix d’algunes fonts naturals que amb el temps s'han perdut i que ara han estat recuperades com hem dit abans gràcies als voluntaris.

En definitiva, Sentmenat, omple la vall per sota les petites muntanyes, però també escolta la marinada de migdia, venint del mar i pujant cap al camí del Mas d’en Cisa cap a la muntanya de Can Fruitós, enlairant-se per damunt del Vallès omplert de cases i fàbriques.

Per això treballem perquè el nostre entorn sigui equilibrat, harmònic amb la natura que ens envolta.

Excursions sentmenatenques

El Saltant de Guanta i les Coves del Comte
La Casa de Guanta
El Puig de la Creu
La Torre Roja
El Dolmen de la Serra Cavallera
La Font de la Fagina

Entorns de Sentmenat

s:320:"

Aviat disposarem de les rutes dels Entorns de Sentmenat editades per la secció excursionista de la Societat Coral

 

17ª Caminada pels entorns de Sentmenat
Torrent de Colobrers

";

Altres rutes pel municipi

Altres rutes de la comarca

Els 3 monts
Montseny - Sant Llorenç del Munt i l’Obac – Montserrat

Darrera actualització: 09.06.2020 | 13:38
Darrera actualització: 09.06.2020 | 13:38