Marc Verneda Urbano

Alcalde

Concessions Administratives, Esports, Oficina d’Atenció al Ciutadà, Infraestructures i Via Pública, Relacions Institucionals, Seguretat Ciutadana i prevenció, Serveis i Edificis Municipals, Urbanisme i Nuclis Urbans, així com totes les competències residuals.

Regidor i portaveu de l'ACS

Càrrec amb dedicació exclusiva. Retribució bruta mensual de 2.991,84 € (41.885,86 € bruts/any en 14 mensualitats).

Nascut l'any 1984 a Sabadell, ha viscut i treballat a Sentmenat tota la vida. Actualment viu en parella al barri de Can Palau i és pare d’un nen nascut l'any 2017.

Des de sempre, implicat en diversos moviments socials a nivell local, i també autonòmic. Inicialment, formant part del consell escolar de l’IES Sentmenat com a representant dels alumnes (d’això ja fa forces anys...). Després de l’etapa escolar, vaig iniciar la meva vida laboral amb la combinació dels estudis secundaris (Cicle formatiu de grau mig d’electricitat, no finalitzat). Implicant-me també en diversos moviments socials i culturals de Sentmenat com poden ser, la lluita contra el 4rt cinturó, el moviment dels indignats, la festa dels llums de Can Palau, la plataforma en defensa dels serveis públics de Sentmenat, la plataforma d’afectats per la hipoteca, l’associació de veïns de Sentmenat. O d’altres entitats a nivell autonòmic, com la defensa de l’escola pública o les diferents mobilitzacions del món del treball.

A nivell polític, vaig iniciar la meva militància a Esquerra unida i Alternativa a l’any 2001. L’any 2011 vaig ser regidor a l’oposició en representació de la candidatura ICV-EUiA. Actualment segueixo militant a EUiA sent membre del seu Consell Nacional, i de la Comissió Nacional.

Més tard, a l’any 2002, també vaig iniciar la meva militància al partit dels i les comunistes de Catalunya (PCC) que actualment, es denomina Comunistes de Catalunya (CC). A dia d’avui sóc membre del seu Comitè Central, i presideixo el seu Comitè Executiu.

A nivell municipal, sóc una de les persones impulsores/fundadores de l’Assemblea Ciutadana de Sentmenat. Partit només d’àmbit local, que es va presentar per primera vegada a les eleccions municipals de l’any 2015, guanyant les eleccions. Sent jo mateix el cap de llista i ostentant l’alcaldia durant poc més d’un any fruit d’un acord de govern entre l’ACS i el PSC. Després, des del 2016 fins el 2019 vaig passar a ser regidor a l’oposició de l’ajuntament de Sentmenat fruit d’una moció de censura impulsada pel PSC, PDeCAT i PP. Al 2019 vaig repetir com a cap de llista a les eleccions municipals, on l’assemblea Ciutadana de Sentmenat va a tornar a guanyar, i es va realitzar un acord de govern entre l’ACS, ERC, i la CUP, fruit d’aquest acord actualment realitzo les tasques d’alcalde de Sentmenat.

 

Plaça de la Vila, 1 - 08181 Sentmenat - Barcelona (Catalunya)
Adreça electrònica: vernedaum@sentmenat.cat
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 09.02.2023 | 16:20