L'Ajuntament s'il·lumina pel Dia Mundial de l'ELA

Dijous, 2 de maig de 2024 a les 00:00

També anima a la població a fer un gest de suport als pacients a les xarxes socials, el 21 de juny.

Associacions de pacients de tot el món impulsen, el 21 de juny, el Dia Mundial de la lluita contra l'Esclerosi Lateral Amiotròfica, una de les malalties neurodegeneratives més freqüents per la qual, avui dia, no existeix cura. L'Ajuntament de Sentmenat s'adhereix a la campanya per donar suport als pacients i exigir més recursos per a la investigació amb la il·luminació de color verd de la façana del Consistori.

Es tracta d'una iniciativa nivell mundial que pretén visibilitzar la malaltia i les seves conseqüències en diferents territoris. L'Ajuntament també anima la població a sumar-s'hi amb la publicació de fotografies a les xarxes socials fent "Un gest per l'ELA".

L'ELA és tercera malaltia neurodegenerativa amb més incidència a Catalunya, segons el Departament de Salut de la Generalitat, després de la demència i el Parkinson. Provoca la degeneració progressiva de les neurones motores, encarregades de controlar el moviment de la musculatura voluntària, fet que debilita i atrofia els músculs. A Catalunya, sis hospitals integren la Xarxa d'Unitats d'Expertesa Clínica per a l'atenció de malalties neuromusculars. Són els hospitals de Sant Joan de Déu, la Vall d'Hebron, Santa Creu i Sant Pau, Bellvitge, Germans Tries i Pujol i el Parc Taulí de Sabadell.

Darrera actualització: 18.05.2023 | 13:18