Arriba una onada de calor que s'allargarà fins dijous

Dimarts, 14 de juny de 2022 a les 00:00

Aquest dimarts, 14 de juny s’ha activat l’alerta del Pla PROCICAT per una onada de calor que s'allargarà fins dijous

El servei Meteorològic de Catalunya ha informat de la possibilitat de superar el llindar de temperatura màxima extrema a partir d'avui a totes les comarques de la demarcació de Lleida i al Pallars Jussà, Alt Urgell i Solsonès.

A partir de demà dimecres i al llarg de tot el dijous s'intensifica la calor, especialment a les comarques del pla de Lleida i s'amplien les zones avisades al Pallars Sobirà, al Nord, Terra Alta, Ribera d'Ebre, Priorat i Conca de Barberà al Sud i tota la franja central de Catalunya, que inclou Catalunya central i el prelitoral de Barcelona i Girona.

Des de l’Ajuntament de Sentmenat, es demana precaució davant d’aquest episodi de temperatures extremes. Es recomana hidratar-se amb freqüència, evitar sempre que sigui possible sortir al carrer en les hores de màxima insolació i que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual. Així mateix, es demana tenir especial cura de les persones majors de 75 anys o amb limitacions de mobilitat. Per últim, el consistori adverteix de l’alt risc d’incendi, i demana la col·laboració i responsabilitat de tots els veïns i veïnes per evitar-los.     

Darrera actualització: 14.06.2022 | 13:29