Sentmenat es tenyeix de lila pel Dia Internacional contra la violència de gènere

Divendres, 29 de novembre de 2019 a les 00:00

Durant aquesta setmana, Sentmenat ha realitzat amb èxit diferents activitats de conscienciació i lluita contra la violència masclista

Sentmenat ha celebrat aquesta setmana tot un seguit d’actes amb motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista envers les Dones i ho ha fet amb èxit. Durant tot el matí del diumenge 24 de novembre es van realitzar els actes més reivindicatius. En primer lloc, a la plaça de la Vila la regidora de Igualtat, Bibiana Pichardo, i altres dones van llegir públicament el manifest “25N: Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones”.

La matinal a la plaça de la Vila, però, no va acabar aquí i és que els actes van seguir amb la cultura com a gran protagonista. Les Bastoneres de Sentmenat van oferir una actuació i els ballarins Júlia Peláez i Adam Olivares van realitzar l’espectacle de dansa “El Mal Amor”.

Si la plaça de la Vila s’omplia de cultura, la Sala d’Actes del Coro seguia els seus passos perquè, des de les 12 del migdia, s’organitzava un taller de Biodansa per reflexionar sobre el respecte, la igualtat i la confiança a partir de la música i el moviment del cos. Paral·lelament, també s’oferia el taller “Apoderem el cos per apoderar la ment”, que intentava ensenyar la importància d’aconseguir un equilibri del cos per evitar danys de salut, ja siguin físics o mentals.

Per últim, aquest dimarts 26 de novembre la Biblioteca organitzava una Hora del Conte dedicada també a la lluita feminista que tan present s’ha fet en aquesta setmana. L’acte s’oferia sota el nom de “Contes posats cap per avall”.

L’Espai Jove La Tèxtil també se suma a la reivindicació del 25N

L’Espai Jove no ha volgut deixar passar l’oportunitat del Dia Internacional contra la Violència Masclista envers les Dones per preparar diferents activitats fins aquest proper dissabte 30 de novembre. Aquesta setmana, del dimarts 26 al dissabte 30, s’ha organitzat un acte per cada dia, des de teatre fins a tallers passant per cinefòrums.

La nota menys positiva la va deixar la suspensió de l'acte previst per divendres passat, dia 22 de novembre, a causa de la no disponibilitat en aquell dia de les persones interessades en participar de l'acte. Tot i així, La Tèxtil ja ha confirmat que el taller de teatre per l’apoderament femení es tornarà a programar pel proper mes de gener.

Darrera actualització: 29.11.2019 | 11:24

Imatges

Sentmenat es tenyeix de lila pel Dia Internacional contra la violència de gènere Sentmenat es tenyeix de lila pel Dia Internacional contra la violència de gènere Sentmenat es tenyeix de lila pel Dia Internacional contra la violència de gènere