La Regidoria de Cultura celebrarà el 1r Concurs de relats de ciència-ficció de Sentmenat

Dijous, 2 d'abril de 2020 a les 20:00

Amb la intenció de promoure la creació literària en llengua catalana de temàtica de ciència-ficció i, en el context de Sentmenat, la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sentmenat organitza el 1r Concurs de Relats de Ciència-ficció de Sentmenat.

El concurs estarà obert a tota la ciutadania de Sentmenat des dels 12 fins als 99 anys, i es dividirà en dues categories: juvenil, a partir de 12 anys (1r d'ESO) fins als 16; i adult, a partir dels 17 anys (1r Batxillerat) fins als 99.

Com no podia ser d'una altra forma, el relat haurà d'estar ambientat a Sentmenat i els seus entorns i dins de la temàtica de la Ciència-ficció. L'escrit tindrà una extensió màxima de 10 fulls (DIN A4) mecanografiades a doble espai amb tipografia Arial mida 12, justificat a ambdós marges.

El jurat responsable del veredicte estarà integrat per representants de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sentmenat, del Departament de Llengua Catalana de l'Institut de Sentmenat, de l'equip de la Biblioteca Frederic Alfonso i Orfila i per l'escriptor sentmenatenc Àlex Marín Canals.

Les persones guanyadores rebran una capsa regal d'experiències i un lot de llibres de la temàtica. A més, totes les obres guanyadores seran publicades al web de l'Ajuntament.

Si vols presentar el teu relat, hauràs d'entregar un arxiu PDF equivalent a la plica, on s'incorporaran les dades corresponents (títol de l'Obra, Nom i cognoms, Adreça, Telèfon i Fotocòpia del DNI), i un altre document a PDF amb l'obra presentada. El nom dels dos fitxers haurà de seguir el format titoldelobraPLICA.pdf (amb les dades específiques del o la concursant) i titoldelobra.pdf (amb el relat presentat). En cap cas els fitxers superaran els 10 Mbs. 

Les obres s'enviaran mitjançant l'adreça de correu electrònic de la biblioteca b.sentmenat.fao@diba.cat i es podran presentar des de l'1 d'abril fins al 31 de maig de 2020. L'organització del concurs es reserva el dret a no acceptar aquells relats que no compleixin els requisits acollits a les bases del concurs. 

El veredicte es farà públic dins dels actes programats per celebrar la Diada de Sant Jordi, que no podrà ser el 23 d'abril degut a les mesures de prevenció per la Covid-19. La data s'anunciarà a través del web i l'agenda de l'Ajuntament.

Animem a tothom que li interessi la literatura, l'escriptura o el món de la ficció, a que escrigui un relat i el presenti al concurs.

Darrera actualització: 03.04.2020 | 17:27