Es manté el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en situació de Prealerta

Dilluns, 16 de juliol de 2018 a les 12:00

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i a les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar, correspon posar el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase de Prealerta

Segons les previsions del SMC es preveu un episodi de pluges per avui que afectaran a gran part del país, tot el Pirineu i Pre-pirineu, Plana de Lleida, Catalunya Central, totes les comarques de Girona i Barcelona i nord del litoral i prelitoral de Tarragona. Durant la tarda s'esperen xàfecs a tot el litoral i prelitoral de les comarques de Barcelona i Girona.

La previsió es que superi el llindar de 20 litres en mitja hora en especial a les comarques del Pirineu i Girona.

La distribució geogràfica serà de caràcter local i els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i no es descarta que localment també de calamarsa o pedra. Aniran acompanyats de ratxes de fort vent.

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d’una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació.

Cal recordar que la situació de Prealerta no comporta l'activació del Pla.

Darrera actualització: 16.07.2018 | 12:07