Ara pots visitar els tresors d’Egipte, entre ells la tomba de l'escribà Menna.

Dissabte, 11 d'abril de 2020 a les 00:00

Moltes són les propostes que es poden fer des de casa aquests dies de confinament, però des de la Regidoria de Patrimoni de Sentment us en proposem una molt curiosa: visitar la tomba de Menna.

Les autoritats egípcies han dissenyat un sistema perquè els seus milenaris monuments, actualment tancats a causa de la pandèmia mundial del coronavirus, puguin ser visitats de manera virtual per totes aquelles persones interessades en la història i la cultura faraònica.

Aquí et deixem l’enllaç per transportar-te en ple confinament a l’antic Egipte i descobrir una mica més del nostre passat i la nostra història. 

Menna va ser un artesà, un "Escriba dels Camps del Senyor de les dues Terres" (l'Alt i el Baix Egipte) a mitjans de la dinastia XVIII de l'antic Egipte, probablemente durante els regnats de Tuthmosis IV i d'Amenofis III, probablement va treballar per al temple d'Amon a Karnak, probablement s'encarregava de supervisar el mesurament de les parcel·les dels cultius, d'inspeccionar els camps, de processar els morosos i de registrar el rendiment dels cultius. D'altres membres de la seva família, probablement la seva dona i algun dels seus fills, van treballar de per a la cort i/o els temples.[2]

El van enterrar en una tomba de Sheikh Abd al-Gurnah, la TT69, a la necròpolis tebana, àrea situada a l'altra banda del riu Nil, davant per davant de l'antiga Tebes (avui Luxor).[3] La tomba és una de les més destacades de l'anomenada Vall dels Nobles. A les pintures de la tomba apareixen representats el mateix Menna, la seva dona Henuttawy i els seus fills, també apareixen escenes relacionades amb les feines del seu propietari i amb escenes de la vida quotidiana.

Darrera actualització: 30.04.2020 | 13:01