Sentmenat commemora el Dia Internacional dels Arxius

Dilluns, 10 de juny de 2019 a les 00:00

El Dia Internacional dels Arxius se celebra arreu del món coincidint amb la fundació del Consell Internacional d’Arxius de la UNESCO, el 9 de juny de 1948.

Amb aquest motiu l’Ajuntament de Sentmenat ha organitzat dues activitats per explicar el paper clau dels arxius com a promotors de la preservació de la memòria històrica i com a protectors del dret de la ciutadania a accedir a la informació i al coneixement i la importància de recuperar els documents històrics.

Les activitats van consistir en una visita, el passat dimarts 4 de juny, a l’Arxiu Nacional de Catalunya a Sant Cugat del Vallès on els allà presents van poder visitar diverses parts de l’edifici com la sala de consulta, la sala de restauració, dipòsits... sempre amb la guia i les explicacions dels personal de l’Arxiu. Aprofitem, per agrair el tracte rebut i les explicacions que en tot moment ens van dirigir.

L’altra activitat que es va organitzar a Sentmenat va ser un taller d’iniciació a la restauració per tal d’aconseguir aprendre les directrius mestres i tècniques per recuperar els nostres propis documents familiars... El taller es va realitzar el dimecres 5 de juny a la Biblioteca i va anar a càrrec Rita Udina.

Darrera actualització: 10.06.2019 | 11:11