Visita gratuïta a l’Arxiu Nacional de Catalunya

Dimarts, 21 de maig de 2019 a les 00:00

L’Ajuntament de Sentmenat organitza per celebrar el Dia Internacional dels Arxius una visita gratuïta amb places limitades a l’Arxiu Nacional de Catalunya de Sant Cugat del Vallès.

La visita, gratuïta, serà el proper 4 de juny en horari de 9.30 a 13 h. Tots aquells que estiguin interessats poden inscriure’s a la seu electrònica o presencialment a l’OAC.

Aquesta és una excel·lent oportunitat per descobrir o aprendre més sobre aquest equipament cultural de primer ordre i sobre els professionals que hi treballen i tenen cura del patrimoni documental. Hem de recordar que els serveis que s’ofereixen des d’aquests centres estan adreçats al conjunt de la ciutadania i la seva existència contribueix a la constitució i salvaguarda de la nostra memòria individual i col·lectiva.

A través del Setmana Internacional dels Arxius la comunitat professional d’arxivers pretén: conscienciar la ciutadania sobre la importància dels arxius perquè aquests constitueixen la base dels seus drets i de la seva identitat; sensibilitzar els dirigents sobre els beneficis de la gestió documental per al bon govern i el desenvolupament; sensibilitzar tant el sector públic com el  privat de la necessitat de preservar els arxius a llarg termini i facilitar l’accés als mateixos; conscienciar la ciutadania sobre la singularitat dels documents conservats en els arxius; promoure i millorar la imatge dels arxius a nivell mundial.

Els arxius són els garants de la conservació i preservació dels documents. Un servei adreçat als ciutadans en tant en quan preserven la història de la societat, promovent la memòria històrica i les identitats, però també com a serveis de gestió documental que impulsen la gestió eficaç i eficient de les administracions en els nous reptes de l'administració electrònica o la preservació digital.

El 9 de juny és el Dia Internacional dels Arxius coincidint amb la data de la fundació del Consell Internacional d'Arxius (CIA/ICA) l'any 1948. Aquesta cita anual esdevé una oportunitat per a descobrir o aprendre més sobre els arxius i sobre la tasca dels professionals que en tenen cura.

Darrera actualització: 25.05.2019 | 12:05