Sessió de presentació del Consell d'Infants de Sentmenat

Dimarts, 28 de novembre de 2017 a les 13:00

El passat dilluns dia 20 de novembre i coincidint amb el dia universal dels Drets dels Infants vam posar en marxa la creació del Consell d'Infants de Sentmenat que ja s'ha anat treballant a la comissió de treball corresponent sorgida del Consell Escolar Municipal i integrada per membres representants de la comunitat educativa local.

Els Consells d’Infants són òrgans de participació ciutadana, format per nens i nenes que pretenen educar en democràcia. La seva funció és aportar als responsables polítics del municipi la visió que tenen els infants sobre la ciutat i la realitat que els envolta, perquè la seva opinió es tingui en compte a l’hora de prendre decisions que els afecten com a ciutadans.

El document marc del que parteixen els Consells d’Infants és la Convenció sobre els drets de l'infant de la ONU, un instrument internacional que estableix els drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals de la infantesa.

Els Consells d’Infants plantegen com es pot ajudar als infants a participar en la vida local però també com poden els infants ajudar a millorar la vida local.

Des de la Diputació de Barcelona existeix la Xarxa de projectes de participació infantil que donen suport i assessoren en la creació de Consells d’Infants, també es compta amb el CNIAC, Consell Nacional d'Infants i adolescents de Catalunya en el que hi ha representats tots els consells locals.

En aquesta trobada vam reunir als infants de 6è de primària de les escoles Can Sorts i Ntra. Sra. del Pilar per a explicar-los què és un consell d'Infants, com funciona i per a què pot servir. En aquesta sessió vam comptar amb la presència d'11 nois i noies membres del Consell d'Infants de Castellar del Vallès que ja fa uns anys que està en funcionament, ells ens van explicar la seva experiència i van conversar amb els nois i noies sentmenatencs aclarint dubtes i encoratjant-los a participar en el projecte. Els agraïm ben sincerament la seva participació i el seu compromís amb el seu municipi.

A partir d'ara caldrà escollir els representants de cada centre i crear el consell per a poder començar a treballar en les propostes que donin sortida als interessos, preocupacions i necessitats dels nens i nenes del municipi.

Aquest és un projecte engrescador que la regidoria d'Educació i Família impulsa acompanyada de tota la comunitat educativa i molt especialment dels centres educatius del municipi.

Darrera actualització: 28.11.2017 | 14:21