Sentmenat és reconegut per la seva participació a la tercera edició del Let's Clean Up Europe! 2016

Dilluns, 19 de setembre de 2016 a les 09:54

Tot esforç i treball té la seva recompensa. També, i especialment, el que es realitza de forma altruista, mogut per la consciència i el respecte per fer del nostre ambient un medi més saludable, net i sostenible. Com a resposta a l'esperit ecològic de Sentmenat, el nostre municipi ha rebut el diploma de participació a la tercera edició del Let’s Clean Up Europe! 2016. Una recompensa i reconeixement a la labor que van efectuar tots els voluntaris participants.

El diploma, emès per l'Agència de Residus de Catalunya, és el premi moral a la dedicació i esforç del nostre municipi per difondre el missatge que el millor residu és el que no es produeix!. Recordem que la jornada, organitzada per Medi Ambient de l'Ajuntament de Sentmenat, es va celebrar el passat 5 de juny i van participar 18 voluntaris en la neteja de l'entorn del Castell i de la Riera, en què es van recollir 1 m3 d'envasos lleugers, 0,5 m3 de vidre, 0,5 m3 de paper i cartró i 0,5 m3 d'altres residus.

La finalitat d'aquesta iniciativa, és motivar que les persones es converteixin en agents actius del desenvolupament sostenible i promoure el paper fonamental de les comunitats en el canvi d'actitud envers els temes ambientals, tot fomentant la cooperació, per garantir un futur més sostenible.

La jornada Europea de Neteja d'espais públics "Let 's Clean-Up Europe!" pretén precisament unir aquestes iniciatives, involucrant i arribant al màxim possible de ciutadans. L'any passat es van netejar un total de 3.383 punts (112 a Catalunya) amb 538.514 participants i 3.640 tones de residus retirats de diversos espais naturals.

A la pàgina web www.arc.cat/letscleanupeurope, l'Agència de Residus ha publicat el
vídeo resum de la campanya 2016 https://youtu.be/HXov0_ffQOw?list=PLWQMeO43vsudvKe-WUxEzkQRT-FmemEp5, i
promocional de la campanya 2017.

Vist l'èxit d'aquesta jornada, des de l'Agència de Residus de Catalunya ens encoratgen a participar a la VIII Setmana Europea de la Prevenció de Residus que se celebrarà del 19 al 27 de novembre de 2016, i que enguany se centra en la temàtica de la “Prevenció de Residus d’envasos”, i de la qual us anirem informant de les activitats que s'organitzaran a l'efecte.

Darrera actualització: 19.09.2016 | 09:56