Sentmenat commemora el Dia Internacional de la Dona Treballadora

Dijous, 7 de març de 2019 a les 00:00

El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides, com data en què es denuncia el sexisme i la desigualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.

L’Ajuntament de Sentmenat fa seva la reivindicació d’aquesta jornada i, amb motiu d’aquesta efemèride, com cada any, s’han organitzat activitats de caire divers per conscienciar sobre aquesta problemàtica:

- Lectura del manifest de FMC amb motiu del Dia Internacional de les Dones 

Divendres 8 de març, a les 12 h, a la plaça de l’Ajuntament.

A més cal remarcar que l’ajuntament de Sentmenat decreta serveis mínims per la vaga del 8M, una protesta laboral de caràcter feminista convocada per organitzacions com Intersindical-CSC, CNT, IAC, CGT, SEPC, USTEC i COS.

El 8 de març té origen en diversos fets puntuals: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes del 1857 i l'incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York, el dia 25 de març de 1911, on van morir unes 149 persones, la majoria dones, moltes d'elles immigrants i molt pobres que treballaven en condicions penoses. Les grans mobilitzacions que se’n van derivar són a l’origen del Dia Internacional de les Dones.

  

 

 

 

Darrera actualització: 07.03.2019 | 18:02