Sentmenat celebra el Dia Internacional dels Arxius

Dijous, 7 de juny de 2018 a les 14:00

L'Ajuntament de Sentmenat, a través de l'Arxiu Municipal, celebra el Dia Internacional dels Arxius, amb l'organització d’una jornada de portes obertes al públic en general de 10 a 13.30 hores, el proper dilluns 11 de juny.

Els arxius i els seus professionals són clau en el funcionament de les organitzacions perquè asseguren l’accés a la documentació pública amb totes les garanties i transparència. Amb la celebració del Dia Internacional dels Arxius es pretén conscienciar la ciutadania de la importància dels arxius perquè són la base dels seus drets i de la seva identitat. Aquesta jornada és un bona ocasió per poder visitar les dependències de l’Arxiu Municipal i veure alguns dels documents més interessants que està custodiant l’ens com el cadastre de Patiño de l’any 1716. Participeu-hi!

El dia 9 de juny se celebra arreu del món el Dia Internacional dels Arxius, coincidint amb la data de creació del Consell Internacional d'Arxius (ICA/CIA) el 1948 sota els auspicis de la UNESCO. La declaració oficial d'aquest data s'aprovà a la reunió anual del Consell Executiu de CIA, el novembre de 2007, que tingué lloc a Viena.

L'objectiu del Dia Internacional dels Arxius és posar de relleu el caràcter essencial dels arxius per a garantir una gestió eficaç, responsable i transparent, per a protegir els drets de la ciutadania, assegurar la memòria individual i col·lectiva, comprendre el passat, documentar el present i preparar el futur, tal com s'expressa en la Declaració Universal sobre els Arxius, aprovada per la UNESCO a la seva 36a Conferència General a París, el 10 de novembre de 2011.

Darrera actualització: 07.06.2018 | 14:15