Sentmenat aposta conjuntament amb altres ajuntaments comarcals per la reactivació industrial

Dilluns, 11 de juny de 2018 a les 09:00

El Vallès Occidental acorda un nou paquet de mesures per reactivar la indústria com a motor econòmic.

El Vallès Occidental va fer ahir una aposta conjunta per la indústria amb l’aprovació d’un nou paquet de mesures i d’accions concretes fruit de la concertació entre els diferents agents del territori. S’ha acordat i signat una estratègia conjunta per la transformació de la indústria al Vallès en l’horitzó 2022 en el marc d’un Plenari del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental participat per les 37 entitats signants del Pacte: els 23 ajuntaments de la comarca, els sindicats CCOO i UGT, les entitats CIESC, PIMEC, CECOT, les Cambres de Sabadell i Terrassa, els centres universitaris UAB, UPC, UIC i ESDI, les entitats EURECAT i LEITAT i el Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. També s’ha aprovat el desplegament del Pla d’acció 2018-2019 i el marc de col•laboració amb el Pacte Nacional per a la indústria. 

El Plenari ha estat participat activament per representants de totes les entitats, així com també pels membres del Grup Impulsor del Pacte, que han fet lectura i explicació dels diferents acords, visibiltizant així la concertació existent i la voluntat de treball conjunt. A banda dels 37 signants, també han assistit al Plenari representants de les diferents entitats i ens locals. En total més d’un centenar de persones que han mostrat l’aposta estratègica del territori.

Entres els membres participants en l’acte de presentació van assistir l’alcaldessa de Sentmenat, Núria Colomé, i el regidor de Dinamització Econòmica i Empresa i Ocupació, Jordi Gilgado, que van comentar que “des de Sentmenat sempre hem apostat per la indústria com a motor econòmic local i comarcal per deixar enrere del tot la forta crisi que ens ha marcat aquests darrers anys”.

 

Una aposta estratègica per la indústria 

El primer acord del Plenari ha estat l’aprovació d’una Estratègia conjunta per a la transformació de la indústria al Vallès en l’horitzó 2022, el compromís dels 37 signants per una mirada compartida i consensuada per treballar plegats durant els propers anys. El segon acord, ha estat el Desplegament del Pla d’acció 2018-2019, que entra al detall del treball a desenvolupar com a prioritari entre totes les entitats membres del Pacte, per exemple: la implementació de mesures de fiscalitat, el foment de les vocacions industrials, l’impuls de la indústria 4.0, la millora de l’accessibilitat i la mobilitat dels polígons industrials o les accions sectorials en economia circular, entre moltes d’altres.

El tercer acord fa referència al  Marc de col·laboració amb el Pacte Nacional per a la Indústria, amb la concreció del treball desenvolupat amb la Direcció General d’Indústria per trobar línies estables de treball.

El Vallès Occidental aporta un 11%  del PIB català. Els llocs de treballs industrials a la comarca signifiquen una aportació del 17% en el conjunt de Catalunya i dins de la comarca suposen el 21% del total. De fet, el Vallès Occidental compta amb 76.256 persones treballant en el sector de de la indústria (assalariats i autònoms), del total dels 373.507 treballadors i treballadores. Pel que fa a les empreses industrials, la comarca compta amb 4.366 i 140 polígons d’activitat econòmica que ocupen el 8% del total del territori comarcal.

Darrera actualització: 11.06.2018 | 09:16