Sentmenat , Palau-solità i Plegamans i Polinyà estudien prestar conjuntament el servei de recollida de residus

Divendres, 13 d'octubre de 2017 a les 00:00

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha aprovat el conveni interadministratiu de cooperació i col·laboració per a estudiar la viabilitat i l’eficiència de la prestació de forma unificada dels serveis de recollida de residus als municipis de Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat. Aquest estudi ha de fer una diagnosi de la situació actual de recollida als tres municipis i plantejar les possibles opcions de gestió unificada.

Actualment els Ajuntaments de Palau-Solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat, presten cadascun d’ells el servei municipal de recollida de residus mitjançant forma de gestió indirecta, en regim de concessió. Tots tres contractes finalitzen entre el darrer trimestre de 2018 i  principis de 2019. Els tres municipis comparteixen una agrupació natural, donada la ubicació veïna, les vies de comunicació i la ubicació de les plantes de tractament de destí dels seus residus. Això que fa pensar que una gestió unificada dels serveis de recollida de residus podria ser més eficient que la gestió individual.

És per això que, coincidint amb la voluntat del Consorci de Residus d’optimitzar i millorar l’eficiència dels serveis de recollida i de gestió de residus municipals, es realitzarà un estudi en profunditat que permeti verificar la viabilitat de l’opció i avaluar els avantatges i/o els inconvenients d’aquesta forma de procedir. El conveni de col·laboració va ser aprovat ahir a la tarda pel Consorci i cada ajuntament procedirà els propers dies a aprovar-lo en els corresponents òrgans municipals.

L’estudi que es realitzarà contemplarà diferents vessants. Es farà una diagnosi de la situació del servei de recollida als tres municipis, avaluant al mateix temps hipotètics canvis de sistema.. A més es plantejaran les possibles opcions de gestió unificada, analitzant detalladament recorreguts, freqüències, recursos materials i humans que intervenen, per tal de determinar la proposta de recollida per cada fracció. Aquest estudi hauria de donar diferents propostes d’organització del servei futur, detallant acuradament quina serà la previsió d’estalvi econòmic i els avantatges per cada acció de reorganització de servei als respectius municipis.

El cost màxim dels estudis que es realitzin en el marc d’aquest conveni serà de 18.000€. L’ajuntament de Sentmenat assumirà un 28% del cost total, el de Palau-Solità i Plegamans el 46% dels cost i el de Polinyà el 26%.

 

Darrera actualització: 13.10.2017 | 14:45